x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Parfumurile orientale: descoperă de ce au devenit atât de populare în întreaga lume?

Parfumurile orientale: descoperă de ce au devenit atât de populare în întreaga lume?

01 Mar 2021   •   17:16
Parfumurile orientale: descoperă de ce au devenit atât de populare în întreaga lume?

Lumea fascinantă a parfumurilor este plină de varietate! Dacă te adâncești în subiect măcar puțin, vei observa imediat că tehnicile de realizare a parfumurilor, formele și compozițiile lor sunt caracteristice colțului lumii din care provin. Dar ce arome încântă țările arabe și de ce au ajuns acele parfumuri arabesti atât de populare pe întreg globul ?

Femeile românce cunosc de obicei parfumurile arabe în timp ce sunt în vacanță în Egipt, Dubai sau Tunisia. Merită să îți amintești că acestea nu sunt singurele centre de origine, iar cele mai faimoase amestecuri se formează pe Peninsula Arabică. Uleiurile parfumate din ingrediente naturale sunt extrem de caracteristice și, în plus, evoluează constant pe piele. Ce alte caracteristici mai au?

Arabii și parfumurile

Nu toată lumea este conștientă de asta, dar arta parfumurilor arabe are 5.000 de ani! Alchimiștii antici fabricau parfumuri pentru ceremoniile religioase, dar erau folosite și de oameni pentru simpla plăcere. Cultura în sine și tradiția își asumă atașamentul față de esențele aromate. Este demn de remarcat faptul că, inclusiv în Coran poți citi despre dragostea lui Mohamed pentru parfumuri. Europenii au extras multe din experiența maeștrilor din Orientul Mijlociu, dar există și alte modalități de a obține rezultatul. Acum, aceste parfumuri orientale sunt o delicatesă care merită încercată măcar o dată în viața ta. Încearcă și vei vedea dacă le iubești sau le urăști. Căci indiferența este destul de imposibilă!

Ingrediente naturale din parfumurile arabe

O caracteristică importantă a parfumurilor arăbești de bună calitate este compoziția lor. Degeaba cauți arome sintetice și echivalente artificiale. De obicei, întregul conținut este realizat din uleiuri naturale . În compozițiile orientale poți simți: trandafir, floare de portocal, iasomie, vanilie, chihlimbar, mosc, lemn de santal și un foarte apreciat și rar întâlnit în propunerile europene: oud. Este unul dintre cele mai scumpe ingrediente de parfum. Nota este ascuțită și intensă la început, foarte complexă și imposibil de imitat. Aceasta este o raritate cu care merită să te familiarizezi!

Durabilitatea și caracterul individual al parfumurilor arabe

Utilizarea esențelor de parfumuri naturale de cea mai înaltă calitate într-un parfum arabesc are multe avantaje. Aroma lui netulburată este evidentă, dar rămâne și pe piele mult timp. Femeile arabe se parfumează folosind metoda „de jos în sus” . Acestea pun o picătură de parfum pe degetele de la picioare, în spatele genunchiului, la încheieturi, coate și apoi urechi. Nu este doar un obicei tradițional, ci și un mod de a modela corect compoziția. Utilizat în acest fel, poate dura toată ziua și, uneori, chiar mai mult!

Un alt avantaj al ingredientelor naturale este evoluția lui pe piele, conectându-se cu mediul său, în funcție de pH, temperatură sau ora din zi. Arabii spun că nu există nicio modalitate de a ști că două femei au folosit același parfum arab. Chiar dacă sunt într-o singură cameră, mirosul lor va fi complet diferit. Este, de asemenea, o problemă importantă la cumpărături, deoarece fiecare variantă ar trebui testată pe tine.

O formă de parfum arăbesc

Dacă ai devenit deja interesată de parfumurile arabe, cu siguranță vei fi impresionată de forma în care sunt vândute. Propunerile clasice ale celor mai bune mărci, din Dubai, vin sub forma unui ulei gros și sunt de capacitate mică . Având în vedere modul în care ai folosit parfumurile până acum, 15 ml sau mai puțin pot părea o servire zilnică, dar nu este! Astfel de sticle sunt greu de golit! Sunt foarte eficiente și nu este nevoie să-și repete aplicațiile. Lucrul care nu poate fi trecut cu vederea sunt sticlele originale care sunt pur și simplu asociate cu lumea basmelor de o mie și una de nopți! 

Parfumurile arabe sunt o senzație în lumea frumuseții la care merită să fii atentă. Adesea subestimate sau nesocotite, ele ascund o mare putere pe care femeile o pot folosi cu pricepere. Poate că te vei simți și tu ca o prințesă de deșert?

Pentru mulți, parfumurile din Orientul Mijlociu pot părea o curiozitate. Cu toate acestea, este greu să nu ai impresia că devin din ce în ce mai populare și ușor accesibile. În fiecare zi își câștigă adepții, încântând cu aroma lor originală și intensă și ingrediente de calitate. Stilul lor a fost înregistrat permanent în parfumeria europeană, datorită căruia avem acum multe ocazii de a întâlni parfumurile Orientului real.

 

×