x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Povestea pantofilor cu şcoală regală

Povestea pantofilor cu şcoală regală

de IncomeMagazine    |    03 Oct 2012   •   14:19
Povestea pantofilor cu şcoală regală
Sursa foto: Timi Slicaru

Deschide pe bază de programare, deşi stă toată ziua în birou şi în mini atelierul aflat la subsol. Ia măsurătorile clienţilor şi apoi le trimite către unchiul său de la Viena, Alexandru Maftei, cel care şi-a deschis propriul atelier de pantofi făcuţi la comandă - bespoke - în magazinul unui fost manufacturier din centrul capitalei austriece. O afacere de familie, în care este implicată majoritatea membrilor ei. Cizmar de meserie de la vârsta de 16 ani, Alexandru Maftei a plecat în Austria înainte de 1989 şi a lucrat timp de cinci ani pentru celebrul manufacturier Rudolf Scheer and Söhne - furnizor al fostei case regale a Austriei - de la care a învăţat că meseria şi promovarea se pot face la un alt nivel , nu ca în România, unde era văzut ca o persoană care repară, fără ca cineva să se întrebe cum sunt făcuţi pantofii.
După ce a dat mai multe examene – inclusiv de anatomia piciorului - Maftei a căpătat încrederea celor din jur. Acum, este chemat în Rusia de către primul ministru Dmitry Medvedev şi alţi oameni importanţi ca să le ia măsură şi să le facă pantofi și primeşte comenzi de la cancelarul Austriei.
În România, în showroomul din Bucureşti, intră numai oameni cu venituri peste medie să îşi comande o pereche de pantofi din piele specială - pisică de mare, aligator, picior de struţ, şopârlă, zebră, crocodil, piton, rechin, focă, sau obişnuită – calf - primită din Franţa sau Italia, unde sunt cei mai buni tăbăcari.
„Viaţa este colorată, nu trebuie să purtăm doar negru”, încearcă să îşi convingă clienţii Radu Morariu, cel care deţine magazinul exclusivist Maftei Shoes din Bucureşti, să cumpere pantofi şi în nuanţe de albastru, bleu sau gălbui.

Citeste AICI cat costă pantofii creaţi de Alexandru Maftei


Citeste si
Vrei să învingi criza? Demarează Cât mai multe afaceri!
JOBURI ÎN STRĂINĂTATE: Vezi salariile oferite
Care este orasul din Romania unde BMW ar putea sa deschida o noua fabrica
Investiţiile care pot relansa România

×
Subiecte în articol: Alexandru Maftei Maftei Shoes