x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Rezoluții de skincare pentru 2024: ce să introduci în rutina de îngrijire, pentru un ten perfect

Rezoluții de skincare pentru 2024: ce să introduci în rutina de îngrijire, pentru un ten perfect

09 Ian 2024   •   18:05
Rezoluții de skincare pentru 2024: ce să introduci în rutina de îngrijire, pentru un ten perfect
Sursa foto: freepik

Noul an vine cu noi promisiuni pentru fiecare dintre noi: un job mai bun, mai multă grijă pentru sănătate, kilograme în minus, mai multe călătorii sau chiar un ten mai frumos. Însă, toate acestea au un lucru în comun: determinare și perseverență. Chiar și un ten frumos este rezultatul unei alimentații sănătoase, al consumului ridicat de apă și al unui ritual de îngrijire adecvat.

Și, pentru că tot am ajuns la îngrijirea tenului, alegerile tale, fie că vorbim despre stilul de viață sau despre produsele pe care le folosești, se vor reflecta pe chip. Dacă pe lista ta de rezoluții se găsește și un ten perfect, află ce schimbări trebuie să faci în rutina de îngrijire pentru a-l obține rapid:

Identifică-ți tipul de ten

Înainte de a începe o rutină de îngrijire, este esențial să identifici ce tip de ten ai. Spre exemplu, un ten gras se recunoaște ușor după excesul de sebum și după porii dilatați, în timp ce unul uscat este tern și se descuamează ușor. În schimb, un ten mixt are exces de sebum în zona T, în timp pielea obrajilor are un aspect tern și se descuamează ușor. Tenul sensibil se irită și se înroșește ușor în fața factorilor externi, fie că vorbim despre vreme sau despre produse cosmetice. Dacă îți este greu să identifici ce tip de ten ai, poți merge la un cabinet dermatologic, deoarece alegerea unor produse nepotrivite poate agrava problemele actuale ale pielii, pe care încerci să le rezolvi.

Folosește produse specifice

Pe lângă rutina de îngrijire care presupune folosirea unor produse de tipul demachiantului, tonerului sau al cremei hidratante, este recomandat să folosești și cosmetice specifice, care țintesc problemele tenului tău. Ai pete pigmentare? Îndreaptă-ți atenția către creme pentru pete pigmentare și serumuri pe bază de retinol, niacinamidă sau vitamina C. Ai riduri și o piele lipsită de fermitate? Aplică serumuri cu retinol, cofeină, coenzima Q10 sau peptide și o crema de ochi pentru revitalizare sau regenerare. Ai un ten gras? Ai nevoie de serumuri pe bază de niacinamidă, precum și de produse de curățare specifice sau creme hidratante, cu o textură ușoară. Aplicarea zilnică a acestor produse te va ajuta să ții sub control anumite probleme ale tenului sau să previi apariția prematură a ridurilor. 

Respectă pașii de îngrijire

După ce ai stabilit tipul tău de ten și produsele de care ai nevoie pentru acesta, este important să respecți ca la carte pașii rutinei de îngrijire. Ordinea aplicării produselor și momentul din zi în care le aplici sunt aspecte de care trebuie să ții cont, pentru a obține rezultatele dorite. De asemenea, modul lor de aplicare poate face diferența între un ten frumos și unul perfect. Folosește zilnic o apă micelară, un gel de curățare, un toner, un serum, o cremă hidratantă și protecție solară. Asigură-te că îndepărtezi eficient impuritățile și aplică serumul și cremele prin masarea ușoară a pielii. Totodată, nu uita să lași timp ca fiecare produs să pătrundă în piele, după care poți trece la următorul. 

Hidratează zilnic pielea

Hidratarea pielii este un pas esențial în rutina de îngrijire, indiferent că ai un ten gras, sensibil, normal sau uscat. Singurul aspect de care trebuie să ții cont este tipul de cremă pe care îl folosești. Asigură-te că este potrivit pentru tenul tău: o piele uscată are nevoie de o cremă cu o textură grasă, în timp ce un ten gras are nevoie de un produs cu textură lejeră. Astfel, te asiguri că pielea ta primește hidratarea zilnică, fără să agravezi problemele deja existente. 

Exfoliază tenul regulat

Un alt pas pentru a avea un ten perfect în anul 2024 este să îl exfoliezi regulat. În acest mod, te asiguri că îndepărtezi eficient celulele moarte, care împiedică absorbția optimă a produselor de îngrijire. O dată sau de două ori pe săptămână, folosește un exfoliant blând cu pielea, care nu provoacă iritații. Totuși, evită să exfoliezi tenul prea des, deoarece poți încuraja producția excesivă de sebum și apariția leziunilor cutanate.  

Nu uita de protecția solară

Indiferent de sezon sau că mergi la schi, plajă sau birou, aplică zilnic o cremă cu SPF de minimum 30. Razele solare predispun la îmbătrânirea prematură a tenului, la apariția petelor pigmentare și a ridurilor.



 

Prin urmare, dacă îți dorești un ten perfect în 2024, este esențial să ai disciplină în rutina de îngrijire și să o respecți chiar și în zilele aglomerate, în care pare că nu ai timp de nimic.

 

Sursa foto: Freepik



 

×