x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Scandal IMENS în LUMEA MODEI. Casa HERMES este pusă la zid

Scandal IMENS în LUMEA MODEI. Casa HERMES este pusă la zid

29 Iul 2015   •   12:00
Scandal IMENS în LUMEA MODEI. Casa HERMES este pusă la zid

Actriţa şi cântăreaţa britanică Jane Birkin a cerut marţi casei de modă franceze Hermes să redenumească celebra geantă din piele de crocodil care îi poartă numele până când nu vor fi aplicate "practici mai bune", care să răspundă normelor internaţionale privind sacrificarea animalelor, relatează EFE.

Reclamaţia pentru ca Hermes să retragă numele de 'Birkin Croco', cum precizează agentul său într-un comunicat, intervine după ce artista a admis că a fost înştiinţată de cruzimea metodelor folosite în această sacrificare.

În comunicat se precizează că actriţa este totodată semnatară a petiţiei 'Mercy for animals' lansată de actorul Joaquin Phoenix ca protest împotriva "oricărui comportament neadecvat împotriva animalelor".

Genţile Birkin, fabricate de mână, sunt cele mai scumpe din lume. Disponibile la 33.000 de euro, preţul lor poate ajunge la sute de mii de euro la vânzările la licitaţie sau la mâna a doua. În iunie, o geantă Diamond Birkin fucsia din piele de crocodil a bătut recordul la vânzările la licitaţie fiind achiziţionată de o clientă cu 202.000 de euro la Christie's din Hong Kong.

Crearea şi comercializarea lor a început în anii 80, după o întâlnire întâmplătoare în avion a preşedintelui de atunci al companiei, Jean-Louis Dumas, cu actriţa şi fosta iubită a muzicianului polivalent Serge Gainsbourg.

×
Subiecte în articol: hermes jane birkin birkin croco