x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Secretele tinereții: îngrijirea pielii după vârsta de 35 ani

Secretele tinereții: îngrijirea pielii după vârsta de 35 ani

25 Noi 2021   •   17:03
Secretele tinereții: îngrijirea pielii după vârsta de 35 ani

Cosmetologii consideră că marcarea indicatorului 35+ pe produsele de îngrijire pentru femei este mai degrabă o convenție: scăderea fermității  pielii și  pierderea clarității ovalului feței se pot face simțite atât după 30, cât și după 40 de ani. Sarcina noastra principală este sa stabilim când este momentul potrivit ca să schimbăm îngrijirea obișnuită pe remediile anti-îmbătrânire cu acțiune intesivă.

 

Selectarea produselor pentru pielea matură, împotriva ridurilor și a altor schimbări legate de vârstă ar trebui să se bazeze pe cunoștințele moderne despre procesele care au loc la nivelul epidermei. Dermatologii afirmă că de-a lungul anilor derma devine mai uscată, stratul său protector devine mai subțire, iar producția naturală de colagen și elastină încetinește. Drept urmare,  în fiecare an corpul uman pierde 1% din colagen.

 

 

Rezultatul (cel mai adesea la vârsta de 35-40 de ani) este o lăsare treptată a pielii feței și a gâtului - așa numita forță gravitațională. Iar stresul și ritmul modern de viață exacerbează problema. În asemenea cazuti, specialiștii recomandă utilizarea sistematică a produselor cosmetice cu acțiune anti-îmbătrânire cum ar fi crema Vichy.

 

Cremele anti-îmbătrânire Vichy acționează în două direcții simultan:

 

  • La suprafața pielii, netezesc ridurile, hidrateaza și protejează împotriva factorilor nocivi ai mediului extern (procese oxidative, poluare, schimb de temperatură), lăsând un aspect proaspăt și radiant, după prima aplicare;
  • În straturile epidermei, componentele active ale cremelor stimulează producția de compuși naturali - elastină și colagen. Lipsa lor devine deosebit de vizibilă după 35-40 de ani și se manifestă prin apariția ridurilor profunde și o scădere vizibilă a elasticității pielii. Din cauza distrugerii acestor proteine, ovalul feței își pierde din formă.

 

Abordarea științifică a creării de formule moderne pentru frumusețea și pielea tinerească Vichy continuă tradiția stabilită de fondatorul mărcii, Dr. Prosper Aller. Rezultatul multor ani de munca a laboratoarelor Vichy în direcția încetinirii procesului de îmbătrânire la nivel celular este gama LiftActiv - un tratament hipoalergenic potrivit tenului sensibil.

 

În prezent, gama cuprinde mai mult de o duzină de produse care oferă îngrijire cuprinzătoare tenului matur: seruri concentrate, inclusiv în format fiolă, produse speciale pentru pielea din jurul ochilor (există chiar patch-uri eficiente cu acid hialuronic) și îngrijire protectoare cu SPF.

Sarcina principală a cremei Vichy este de a activa resursele celulelor pielii în sinteza colagenului. Principalele ingrediente active din compoziția sa sunt biopeptidele de tip I și II, spirulina și vitamina C. Formula cremei are ca scop hidratarea, netezirea ridurilor mimice și profunde, precum și corectarea conturului feței.

 

Recomandări: Aplicați crema zilnic pe pielea curățată a feței și a gâtului dimineața și seara.

 

  • Cremă de noapte

Noaptea, pielea este deosebit de susceptibilă la regenerare profundă, ceea ce înseamnă că în acest moment al zilei are nevoie de o îngrijire nutritivă cu un complex de ingrediente active puternice, cum ar fi: vitamina C, unt de shea și ulei de caise, pentru un efect de lifting general.

×