x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Sfaturi pentru o nuntă perfectă

Sfaturi pentru o nuntă perfectă

27 Sep 2021   •   11:17
Sfaturi pentru o nuntă perfectă

Ziua nunții reprezintă unul dintre cele mai emoționante momente din viața unei persoane. Acesta presupune trecerea la o nouă etapă de viață, în care lucrurile se împart la doi, formându-se familia.

 

În afară de ziua cea mare, protagoniștii evenimentului, mirele și mireasa, au de pus la punct, din timp, o serie de detalii organizatorice, astfel încât să se poată bucura în voie, alături de invitații lor, de o zi specială și perfectă.

 

Sunt însă o serie de factori de care este bine să se țină seama atunci când se proiectează modalitatea de desfășurare și organizare a evenimentului:

 

Fotograful și videograful

Surprinderea momentelor nunții, împreună cu ședința foto a mirilor și înregistrarea video a petrecerii și obiceiurilor sunt unele dintre cele mai importante surse de depănat amintiri peste ani. Din acest motiv, alegerea serviciilor foto-video trebuie să fie făcută cu mare atenție, pentru ca cei doi viitori soți să aibă un album poze cu care să se mândrească, să zâmbească cu nostalgie ori de câte ori îl răsfoiesc și, bineînțeles, să îl poată prezenta și altor prieteni sau rude care nu au putut fi prezenți la nuntă.

De asemenea, nimănui nu i-ar plăcea o casetă video cu calitate slabă sau care să nu conțină anumite părți din nuntă importante pentru miri.

 

Aceste aspecte presupun o cercetare de piață cât mai amănunțită, atât din punct de vedere calitativ, cât și cantitativ, raportată la cerere și ofertă, în așa fel încât nunta celor doi miri să nu fie un debut în arta foto-video pentru cei responsabili cu aceste servicii.

 

Muzica și voia bună

Tonul face muzica, iar în cazul de față muzica și voia bună fac deliciul nunții. Un alt aspect relevant în momentul luării deciziilor îl reprezintă alegerea trupei sau a formației care va distra oaspeții pe tot parcursul evenimentului.

 

În acest sens, viitorii miri trebuie să se orienteze spre publicul-țintă cărora se adresează, adică spre mediul de proveniență al invitaților, cultura și elementele de omogenizare, în așa fel încât să nu predomine doar un anumit stil muzical, ci să fie abordat un repertoriu larg și diversificat, pentru toate gusturile.

 

De asemenea, audiția formației alese este esențială, precum și consultarea opiniei unui specialist în muzică sau a recenziilor de la fostele evenimente la care trupa a participat.

 

Momentele de interacțiune cu oaspeții sunt elemente care fidelizează și mai mult invitații cu evenimentul la care participă, aspect care nu poate fi decât îmbucurător pentru miri și atmosferă.

 

Mâncarea și localul

Fotograful și muzica nu pot compensa lipsurile localului sau gustul preparatelor servite, ceea ce presupune menținerea unui echilibru între acești trei factori decisivi pentru reușita sau eșecul evenimentului.

 

Cât privește meniul, acesta se hotărăște prin degustare cu câteva luni înainte de ziua nunții, în funcție de concept, tematică și exigențele mirilor. Spre exemplu, dacă nunta este cu specific românesc, puțin probabil ca meniul să fie inspirat din gastronomia libaneză. Mai mult, meniul se alege și în funcție de profilul general al invitaților.

 

Totodată, decorațiunile, elementele de noutate, cabina foto, barurile mobile (de exemplu, cocktail bar, candy bar), jocurile de lumini și aspectul per ansamblu al localului generează o anumită atmosferă și impresie vizuală care îi vor caracteriza pe miri pentru mult timp încolo de la data nunții.

 

Îmbrăcămintea

Este de preferat alegerea de către miri a ținutelor mult visate și dorite, dar, în același timp, aceștia ar trebui să aibă o limită în ceea ce privește greutatea ținutelor. Cu cât rochia, respectiv costumul, sunt mai lejere, cu atât mirii vor fi mai prezenți pe ringul de dans, în mijlocul celor care au venit pentru a le fi alături. Așadar, frumusețea nu trebuie să fie nici pe muchie de cuțit în ziua marelui eveniment, dar nici neglijată și tratată ca pentru un eveniment oarecare.

 

Sursă foto: Shutterstock

 

 

 

×