x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Festivalul Mucenicilor în Parcul Național din Capitală

Festivalul Mucenicilor în Parcul Național din Capitală

de Alice Petrescu    |    06 Mar 2020   •   15:47
Festivalul Mucenicilor în Parcul Național din Capitală

Festivalul Mucenicilor 2020 promite să bată orice record în materie de Mucenici cu cel mai lung lanţ de mucenici văzut vreodată. Peste 20.000 de mucenici moldovenești și peste 5000 de porții de mucenici muntenești fierți într-un ceaun uriaș vă așteaptă weekend-ul acesta, în PARCUL NAȚIONAL din Bucuresti!

Pentru că va fi un eveniment dedicat în exclusivitate mucenicilor, organizatorii au invitat gospodine iscusite din Muntenia, care vor fierbe dis de dimineață 5000 de porții de mucenici muntenesti, într-un ceaun urias, menit sa atraga cu aromele sale nemaipomenite toti pofticiosii bucuresteni si nu numai, reteta pentru care se vor folosi nu mai putin de 50 kg de faina, 3 kg de nuca, 10 kg de miere si tot atatea de zahar, 20 de kg de lamai si 2 kg de scortisoara.
Alti 20.000 de mucenici moldovenesti vor fi copti intr-un cuptor cu banda, pentru care gospodinele vor incropi sute de kg de faina, zahar, zeci de litri de ulei si sute de litri de lapte,25 de kg de unt, sute de oua si nu mai putin de 200 kg miez de nuca, 80 kg de miere si 5 kg de lamai.
Pentru ca traditiile se pastreaza cu sfintenie in randul romanilor, gospodinele vor turna zeci de mii de paharele de vin, asa cum cere si obiceiul de a bea 40 de pahare de vin sau palinca, dupa priceperea fiecaruia.

Tot la targ veti putea gusta și din vestitele placinte muntenesti, veritabilele poale-n brau  moldovenesti, din placintele dobrogene cu branza, toate preparate ce contin ingrediente suta la suta naturale si gatite dupa cele mai vechi retete traditionale.
La un asa festin nu vor pute lipsi placintele alese, cozonaci si poale-n brau, dulciuri si dulceturi,  brânzeturi şi afumături, jamboane , muschiuleti, , toate preparate proaspete si fragede special aduse pentru a ne infrupta din ele, pastrama care va sfarai pe gratare, carnatii, micii, costite, ciolane si multe alte carnuri aromate, stropite din belsug cu vin si tuica fiarta si cu licori angelice din struguri, prune, caise, piersici, visine si pere.
Pentru cei care respectă zilele de post, gospodinele vin la târg cu zacuscă de vinete sau de ghebe, miere și păstură, dulceţuri, siropuri şi sucuri naturale sau mere aromate, păstrate cu mare grijă peste iarnă.
De asemenea, la târg se vor găsi și obiecte tradiționale, lucrate de meșteri autentici. Pentru ziua de 8 Martie, Ziua Femeii, puteți alege de aici, persoanelor dragi, cadouri cu totul deosebite: ii cu alesături, rochii din lână împâslită, genți din piele naturală cu motive naționale, obiecte de ceramică pictată, din lemn sculptat, straie și podoabe tradiţionale, icoane pe lemn sau pe sticlă.Show-uri gastronomice şi recorduri culinare delicioase vor fi prezentate la cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Mucenicilor, care se va desfăşura, de joi până duminică, în Parcul Naţional din Bucureşti.

×
Subiecte în articol: Festivalul Mucenicilor