x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby 5 accesorii recomandate pentru primul antrenament la sală

5 accesorii recomandate pentru primul antrenament la sală

04 Aug 2022   •   19:12
5 accesorii recomandate pentru primul antrenament la sală
Sursa foto: shutterstock

Încă puțin până la primul antrenament fizic realizat în sală? O listă cu accesorii este întotdeauna binevenită, pentru ca fiecare sesiune de mișcare pe care o realizezi să ofere și mai multă satisfacție. De aceea, am pregătit pentru tine o serie de recomandări inspirate:

 

1. Recipientul tău cu apă  

Atunci când depui efort fizic la un nivel ridicat, temperatura corporală crește. Pentru a reface echilibrul termic, organismul elimină apă. Pierderile de fluide înregistrate în timpul mișcării trebuie înlocuite, de aceea, este important să ai la sală un recipient cu apă. 

 

Acest accesoriu pentru antrenamente asigură accesul rapid la o sursă de apă potabilă, astfel încât să rămâi hidratat pe întreaga durată a programului de mișcare. Îți recomandăm să alegi un bidon cu muștiuc anti-vărsare și cu o formă ergonomică, pentru o priză excelentă pe suprafața sa. Evită deshidratarea, deoarece acest fenomen are un impact negativ asupra randamentului. 

2. Benzile circulare elastice

Aceste accesorii pentru antrenament sunt ideale pentru etapa de încălzire, atunci când lucrezi exerciții de forță pentru brațe, umeri sau spate. Asigură un beneficiu interesant, propriu pentru acest tip de produs: îți permit să utilizezi o forță de tragere proporțională cu nivelul tău de pregătire fizică. Astfel, te poți încălzi la nivelul maxim pe care musculatura îl poate susține. 

 

Benzile circulare elastice sunt deosebit de ergonomice, încăpând fără probleme în geanta pentru antrenamente, sau în spațiul pentru depozitarea lucrurilor de mers la sală. Modul în care acestea se utilizează este foarte simplu de înțeles, de aceea, se recomandă atât sportivilor cu experiență, cât și celor începători.  

3. Aparatul de masaj 

Un aparat de masaj îți permite să transporți în geanta de sală o soluție pentru relaxarea mușchilor, în urma unui efort solicitant. Fiind un produs de dimensiuni reduse, dar cu opțiuni de masaj extrem de eficiente, te bucuri de beneficiile oferite de acesta oricând dorești. 

 

Aparatul de masaj ideal are o greutate redusă și o formă ergonomică, astfel încât să fie simplu de utilizat cu o singură mână. Se încarcă de la o sursa comună de energie electrică, iar meniul său include moduri și viteze variate, pentru a selecta cel mai bun tip de masaj pentru tine. 

4. Ceasul inteligent 

Poartă la mână un ceas inteligent (smartwatch), pentru a putea monitoriza progresele pe care le realizezi. Un astfel de accesoriu este simplu de conectat la telefon cu ajutorul tehnologiei Bluetooth, oferind apoi date relevante despre condiția ta fizică. 

 

Acest device arată în timp real valori esențiale ale unor indicatori precum: numărul de calorii arse, ritmul cardiac, distanța parcursă, viteza cu care te deplasezi etc În general, un smartwatch de calitate are propria sa aplicație, în memoria căreia poți stoca datele înregistrate în timpul antrenamentelor fizice, odată ce conexiunea telefon-ceas a fost realizată. 

5. Suportul pentru smartphone 

Suportul de braț pentru smartphone-ul tău reprezintă unul dintre cele mai importante accesorii pentru antrenament. Purtând acest produs în timpul mișcării, ai telefonul mereu aproape, însă nu mai trebuie să îl ții în mână, în timpul mișcării. 

 

Îți recomandăm un suport pentru smartphone ce se prinde de braț printr-un sistem de fixare velcro (arici), astfel încât să poți seta cu simplitate cea mai potrivită dimensiune a circumferinței. Asigură-te că materialul său este impermeabil, pentru a-și putea dovedi utilitatea atunci când ploaia de prinde pe traseu, în timpul unei sesiuni de cardio. 

 

Accesoriile sunt produse utile pentru orice sportiv, ce completează cu succes echipamentul pentru antrenamente. Aceste soluții permit atingerea unui randament mult mai bun, prin beneficiile pe care le oferă. Asigură-te că adaugi în geantă accesoriile despre care am discutat astăzi și începe cu dreptul primul tău antrenament, la sală sau în aer liber.

×