x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby 7 hobby-uri care sunt la modă în România în anul 2022

7 hobby-uri care sunt la modă în România în anul 2022

02 Aug 2022   •   16:44
7 hobby-uri care sunt la modă în România în anul 2022

Cultivarea talentelor sau descoperirea unor noi abilități sunt la modă în 2022. Energia este canalizată spre hobby-uri, fiecare fiind mai atent cu timpul liber, care este din ce în ce mai scurt. Pasiunile care ajută la reducerea stresului sunt foarte variate, statice sau dinamice, indoor sau outdoor, fără bani sau costisitoare ș.a.m.d.

În cazul în care sunteți în căutarea unui nou hobby, iată 7 sugestii foarte populare în acest an:

Blogging

Oricine poate fi blogger, iar un blogger cu mulți cititori este deja influencer. Este greșit să puneți căruța înaintea calului și să începeți să scrieți cu ideea de a deveni o vedetă media. Începeți să scrieți despre ce vă place, iar, dacă stilul și subiectul prind, succesul va veni de la sine. Puteți crea gratuit un blog în care să vă scrieți opiniile despre sport, despre politică sau despre orice alt domeniu pe care îl urmăriți. 

Gătit

Este tot un hobby destul de static, făcând abstracție de faptul că trebuie să mergeți la piață sau în hipermarket, după ingrediente. Puteți experimenta rețete noi sau puteți începe un joc cu prietenii, în care fiecare să gătească pentru ceilalți în câte un weekend. Dacă cineva spune că știe să facă doar ouă ochiuri cu cartofi prăjiți, înseamnă că nu își dorește să facă mai mult. În era tehnologiei, se pot găsi sute de site-uri și aplicații în care se explică pas cu pas cum se prepară orice mâncare.

Fotografie

Fotografia este un hobby fără limite, datorită nivelului la care au ajuns telefoanele inteligente, care pot fi folosite exact ca un aparat foto performant. Pasionații pot fotografia mâncarea pe care o gătesc, nori, păsări, pisici, mașini, evenimente sportive, ape, munți … absolut tot ce doresc. Pentru a combina fotografia cu mișcarea, puteți face drumeții montane și imortaliza tot ce vi se pare interesant.

Puzzle

Puzzle-ul nu este doar o distracție a copiilor. Ca și cărțile de colorat, există astfel de jocuri destinate adulților, cu grad mare de dificultate. De exemplu, un puzzle poate avea chiar și 2000 de piese. Dincolo de faptul că aveți nevoie de ore multe pentru a pune piesele cap la cap (nu este suficientă o zi), un asemenea puzzle necesită o suprafață mare pe care poate fi montat, dar sentimentul reușitei este de neegalat.

Gaming

Dacă nu doriți să depuneți efort, puteți să vă relaxați cu ajutorul jocurilor video. Pentru un plus de adrenalină, încercați sloturile. Pe internet se găsesc și jocuri EGT online gratis, pe care le puteți accesa fără să deschideți cont pe o platformă specializată. Alte variante sunt jocurile de pe consolă, sau de pe alte site-uri. Puteți să vă distrați cu prietenii, în competiții de FIFA mai tari decât Liga Campionilor.

Grădinărit

Grădinăritul este o activitate care poate fi practicată în orice perioadă a anului, mai ales dacă locuiți la apartament. În ghivece mari, puteți planta flori sau plante aromatice. Chiar și căpșunile se fac în ghiveci, dacă primesc atenția cuvenită. În cazul în care aveți curte, puteți duce totul la un alt nivel, doar că trebuie să țineți cont că pământul din grădină oferă alt cadru de dezvoltare decât cel din ghiveci.

Jogging

Indiferent că îl practicați acasă, pe banda de alergat, sau afară, joggingul are beneficii importante pentru sănătate. Este caracteristic persoanelor active. Alergatul vă ajută să construiți masă musculară, reduce riscul de osteoporoza fortificând oasele, dar totodată vă ajută și să slăbiți, arzând caloriile în mod accelerat. Potrivit unor studii, jogging-ul reduce riscul de cancer, de diabet, precum și pe cel de afecțiuni cardiovasculare cum sunt infarctul sau atacul vascular cerebral.

×