x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Cei mai buni cai din România s-au întrecut la Circuitul Salonul Calului 2016

Cei mai buni cai din România s-au întrecut la Circuitul Salonul Calului 2016

de Maria Alifantis    |    25 Apr 2016   •   16:28
Cei mai buni cai din România s-au întrecut la Circuitul Salonul Calului 2016
Sursa foto: Victor Stroe

Au fost patru zile de vis pentru iubitorii sportului ecvestriu. Prima etapă a unuia dintre cele mai importante competiții din România de sărituri peste obstacole, Salonul Calului, s-a ținut weekendul acesta la Clubul Sportiv Equestria. Soarele de primăvară a mers mână-n mână cu cei mai frumoși cai și cei mai buni sportivi, care au deschis anul competițional 2016. Pentru etapa de primăvară s-au înscris în concurs 129 de cai, care au participat la 16 probe de sărituri peste obstacole, cu grade diferite de dificultate iar sportivii câștigători ai acestei prime etape au împărțit premii în valoare de 35.000 lei. Probele din competiție pentru amatori, debutanți și copii, cu obstacole de până la 1 metru au fost cele mai ușoare, iar sportivii înscriși au avut alături cai de nivel competițional mai mic, cu valori între 10.000 și 15.000 euro. Probele de nivel D, C și A au fost însă pentru cuplurile cu experiență iar în cadrul acelor probelor dificile au concurat cai experiementați, cu nivel de performanță ridicat, a căror valoare poate ajunge până la 100.000 euro.

„Ne bucurăm că și anul acesta Salonul Calului a debutat în forță, cu un număr impresionant de cai înscriși în probele de sărituri peste obstacole. Astfel, spectatorii au putut admira evoluția cuplurilor tinere, aflate la început de drum în materie de competiții sportive, dar și performanța cailor și a sportivilor experimentați. De asemenea, ne onorează faptul că Alteța Sa Regală Principesa Maria a României s-a alăturat evenimentului nostru, acest lucru fiind un motiv de bucurie pentru noi și o motivație în plus pentru sportivii înscriși în concurs”, a declarat Ozana Moraru, Proprietar al Bazei Hipice Equestria şi Preşedintele Clubului Equestria, potrivit comunicatului de presă transmis redacției Jurnalul Național.

Circuitul Salonul Calului va continua anul acesta cu încă două etape, ediția de vară având loc între 23 - 26 iunie, iar Finala se va desfășura între 22 - 25 septembrie.

CLICK pe IMAGINE pentru a vedea intreaga GALERIE FOTO

 

×
Subiecte în articol: Salonul Calului