x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Cum sa avem balconul plin cu flori

Cum sa avem balconul plin cu flori

28 Feb 2004   •   00:00

Plante curgatoare, flori in culori pastelate, mirosuri imbietoare - toate acestea pot fi in balconul casei tale, din luna aprilie.

Insa pentru a te bucura de ele trebuie sa incepi de acum sa-ti pregatesti balconul si sa-ti faci un plan cum sa amplasezi plantele.

Curatenia - primul pas

Dupa ce butoiul cu varza si borcanele de muraturi ajung in debara, trebuie sa pregatesti locul unde vrei sa pui viitoarele plante. Este important sa identifici zonele umbrite si pe cele cu soare, astfel incat sa poti amplasa plantele cu flori la soare, iar pe cele ornamentale, cu frunze, la umbra, pentru a nu se usca. Apoi, pregateste ghivecele in care ai avut anul trecut flori: spala-le si schimba tot pamantul. Fa acelasi lucru cu scaritele pe care se vor sui plantele agatatoare.
 

Seamana flori colorate

Daca, in afara plantelor ornamentale pe care le ai, doresti si flori de sezon, atunci este momentul sa treci la treaba. Mai ai la dispozitie maximum doua saptamani. Cumpara-ti de la orice florarie seminte de craite, petunii curgatoare de diferite culori, gura-leului, regina noptii, seamana-le in casa si tinele acolo pana ce temperatura va deveni mai calda. Ele vor inflori incepand din luna mai si vor da un plus de culoare si farmec balconului tau.
 

Planteaza bulbi

Este timpul sa scoti din debara sau din pivnita muscatele si sa incepi sa le pui cate un pic de apa, insa nu le duce inca pe balcon. Este nevoie sa se acomodeze. Planteaza bulbi de narcise, lalele, crini, zambile care vor inflori in aceasta primavara si vor da un plus de romantism locuintei tale. Nu uita ca miresmele trezesc simturile si nasc pasiuni. Asa ca fa rost de doua-trei flori frumos mirositoare, gen regina noptii sau toporasi de Toulouse. Ultimele sunt flori batute care emana un parfum intens si au avantajul ca pot creste chiar si in locuri semiumbrite. Un ultim sfat. Nu scoate inca plantele din apartament, pana temperatura nu ajunge in mod constant la 14 grade Celsius. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul flori