x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Remediu antistres: Pisica, animalul ideal de companie

Remediu antistres: Pisica, animalul ideal de companie

20 Mai 2023   •   09:20
Remediu antistres: Pisica, animalul ideal de companie
Sursa foto: Hepta

Dacă ai o pisică, probabil simţi efectele pozitive pe care acest animal de companie le aduce. În cazul în care nu ai, trebuie să știi că acestea au o capacitate uimitoare de a reduce stresul.

Un studiu publicat în Journal of Vascular and Interventional Neurology notează faptul că a avea o pisică poate reduce şansele unui accident vascular cerebral sau şansele de infarct.

Cercetătorii din spatele studiului au descoperit că o pisică te poate face să te simţi mai puţin stresat, iar acest lucru a fost demonstrat prin măsurarea pulsului şi tensiunii persoanelor care aveau ca animal de companie o pisică.

Potrivit Medical News Today, cercetătorii au analizat datele a 4.000 de persoane cu vârste între 30 şi 75 de ani pe o perioadă de 10 ani. Aproximativ jumătatea dintre participanţi aveau sau au avut o pisică, în timp ce restul nu au avut niciodată o pisică.

În urma analizării datelor, cercetătorii au descoperit că proprietarii de pisici aveau cu 30% mai puţine şanse de a muri din cauza unui infarct sau a unui accident vasular cerebral,  comparativ cu persoanele care nu deţineau o pisică, chiar şi în momentul în care interveneau şi alţi factori, precum diabetul, fumatul, sănătatea inimii, nivelul de colesterol.

Profesorul de la Universitatea din Minnesota, cercetătorul Adnan Qureshi, care a condus studiul, a declarat că au fost surprinşi de rezultate. Cu toate acestea, Adnan Qureshi a spus că “explicaţia logică” pentru aceste rezultate este că a avea grijă de o pisică reduce stresul şi anxietatea şi, astfel, riscul de boli ale inimii.

×
Subiecte în articol: pisica stres tensiune arteriala