x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Puricii și căpușele. Cei 2 paraziți pe care câinele tău îi poate lua din iarbă și cum să îl ferești

Puricii și căpușele. Cei 2 paraziți pe care câinele tău îi poate lua din iarbă și cum să îl ferești

de Redacția Jurnalul    |    24 Iun 2023   •   08:00
Puricii și căpușele. Cei 2 paraziți pe care câinele tău îi poate lua din iarbă și cum să îl ferești
Sursa foto: Hepta

Animalele de companie se pot confrunta în acest sezon cu disconfortul cauzat de paraziții externi, însă tratamentele moderne pot controla și preveni aceste neplăceri.

Proprietarii de câini ar trebui să fie informați despre cum pot elimina complet riscul unei infestări. În acest articol vom discuta despre paraziții externi la care blănoșii sunt expuși în sezonul cald, dar și despre cum îi putem feri de aceștia.

Inamicii din iarbă ai câinilor

Există două tipuri principale de paraziți externi pe care câinele tău îi poate lua din iarbă în această perioadă, iar aceștia sunt puricii și căpușele. Vara, patrupedul tău abia așteaptă să zburde liber în iarba de afară. Așadar, gândește-te să-l deparazitezi extern cât mai curând pentru a exclude orice risc, iar acest articol te ajută să decizi ce tip de deparazitare externă este potrivită pentru prietenul tău canin. 

Cum identificăm infestarea externă

Dacă animalul tău a fost infestat, acesta se va scărpina intens în zona capului, urechilor și a gâtului. Acestea sunt locurile obișnuite în care puricii și căpușele se așează de obicei.

Pentru a putea detecta căpușele, este necesar să îndepărtezi blana și să urmărești orice umflătură aflată la nivelul pielii în acele zone. Trebuie menționat că îndepărtarea căpușelor în condiții de siguranță se va face întotdeauna în cabinetul medicului veterinar, deoarece capul acestora poate rămâne în pielea câinelui și astfel pot apărea alte complicații, recomandă specialiștii.

În urma infestării cu purici, câinele va dezvolta cel mai probabil o dermatită la nivelul pielii, care se aseamănă cu eczemele. Pentru a depista acești paraziți trebuie să folosești un pieptăn în răspăr și să te poziționezi deasupra unui prosop alb.

Cum prevenim infestarea câinilor

Cea mai bună metodă de prevenire a paraziților externi o reprezintă deparazitarea perioadică a câinelui, în special primăvara și vara. De asemenea, o verificare atentă a blănii și pielii patrupedului, imediat după fiecare ieșire în natură, poate fi de mare ajutor.

Puricii și căpușele devin activi odată ce temperatura de afară crește, dar nu este niciodată prea devreme pentru a începe prevenirea acestora.

×
Subiecte în articol: purici capuse paraziți externi infestare