x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Vrei acţiune măcar în weekend? Iată unde poţi face sporturi extreme în România

Vrei acţiune măcar în weekend? Iată unde poţi face sporturi extreme în România

de IncomeMagazine    |    24 Noi 2012   •   11:18
Vrei acţiune măcar în weekend? Iată unde poţi face sporturi extreme în România
Sursa foto: thinkstock

5 zile pline la job şi perspectiva unui sfârşit de săptămână în faţa televizorului? Un scenariu care nu ţi se potriveşte, pentru că eşti dependent de adrenalină. Există soluţii. Multe cluburi din ţară au oferte pentru weekenduri pline de aventură.

De la carting la zbor cu parapanta şi acrobaţii cu planorul, la mountain biking ori călărie, plaiurile mioritice sunt mai palpitante decât ai crede. Cluburile de sporturi extreme îi ademenesc pe doritorii de senzaţii tari, iar românii nu se lasă aşteptaţi. Şi nici străinii.

Michel Blenaru este un român care a emigrat în Franţa în urmă cu 35 de ani. În fiecare an, se reîntoarce pentru a vizita locurile care i-au marcat adolescenţa, tinereţea şi pentru a-şi revedea colegii. Anul acesta a sărbătorit cei 70 de ani, despre care spune că nu îi simte, într-un zbor cu planorul la Aeroclubul „Alexandru Matei Iaşi”, unde a absolvit în urmă cu 50 de ani şcoala de planorism. „Avem o tradiţie a neînfricării în ţara asta. Toţi colegii mei erau înscrişi fie la paraşutism, fie la planorism, toţi ne căţăram pe trasee imposibile prin munţi şi coboram toate râpele pe coarda de alpinism. Zborul cu planorul m-a făcut foarte fericit, dar cadoul cel mai mare a fost să văd respectul piloţilor de la baza din Iaşi faţă de un coleg cu o jumătate de veac mai mare.”

Nou veniţii care doresc să desluşească tainele zborului cu planorul trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: încadrarea în limita de vârstă 16-22 ani, să fie apţi medical şi să fi absolvit examenul de admitere la zbor. Costul cursului complet (teoretic şi practic) este de aproximativ 1000 euro. Dacă doreşti doar să experimentezi zborul cu planorul, pe post de copilot, o poţi face pentru aproximativ 11 euro (costul unui singur zbor).

Citeste despre paraşutism, carting şi bungee jumping la Bucureşti

Citeste si
Alimente minune pentru o silueta slim
Cum sa te feresti de mierea falsa
7 alimente care te ajuta sa slabesti
Potasiul, inamicul atacului cerebral şi al bolilor de inimă

×
Subiecte în articol: rafting bungee jumping parasutism