x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Jurnalul TV Chef Orlando Zaharia, juratul Chefi la cuțite, și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie încă din copilărie: ”Făceam clătite și gogoși pentru copiii de pe scara blocului”

Chef Orlando Zaharia, juratul Chefi la cuțite, și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie încă din copilărie: ”Făceam clătite și gogoși pentru copiii de pe scara blocului”

de Redacția Jurnalul    |    13 Mar 2024   •   17:45
Chef Orlando Zaharia, juratul Chefi la cuțite, și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie încă din copilărie: ”Făceam clătite și gogoși pentru copiii de pe scara blocului”

Mai sunt cinci zile până la premiera maraton a sezonului 13 Chefi la cuțite! Pe 18, 19 și 20 martie, de la 20:30, la Antena 1, va începe nou capitol în bucătăria celui mai apreciat cooking show din România: Chef Ștefan Popescu, Chef Richard Abou Zaki, Chef Orlando Zaharia și Chef Alexandru Sautner sunt cei patru ași ai gastronomiei care vor ocupa scaunele de jurați, aducând în platoul show-ului impresionanta lor experiență.

Pregătiți să deguste cele mai variate preparate la preselecții și să descopere poveștile concurenților dornici să intre în echipele lor, jurații Chefi la cuțite vor trăi intens emoțiile acestui nou început, care reprezintă recunoașterea excelenței în arta culinară. ”Viața mea de-aici începe din nou. Eu, de-acum, voi vorbi despre momente de după venirea în juriul Chefi la cuțite”, a mărturisit Chef Orlando Zaharia, care  spune că a făcut primii pași în bucătărie încă din copilărie. ”Eu simt că bucătăria m-a ales, așa s-a întâmplat. Am gătit încă din copilărie, când eram la bunici, la țară, dar și în București. Făceam clătite pentru toți copiii de pe scara blocului meu. Veneam cu câte o rețetă de gogoși de la țară și le făceam prietenilor mei din București când eram copil. În felul ăsta, bucătăria m-a și ajutat să mă integrez în București, eu fiind un copil de la țară. Așa m-am apropiat de ei. Eu n-aveam jocuri, eu veneam cu gogoșele, cu clătite, cu pâine muiată-n lapte, dată prin ou și zahăr și prăjită-n tigaie. Țin minte că o tăiam cumva cuburi, ca să nu vadă că este pâine. Bucătăria m-a ajutat să-mi fac prieteni, să mă cunosc mai bine, să cunosc alți oameni și să dăruiesc”, a povestit Chef Zaharia despre începuturile sale.

          Azi, juratul Chefi la cuțite poartă titlul de ”bucătarul de aur al Bucureștiului”, având un CV de top, în care a adunat 30 de ani de experiență. A lucrat ca bucătar pentru Președinția României, a fost membru în echipa națională de bucătari și cofetari a României, la Erfurt 2012 și Culinary World Cup 2014, iar din 2020 este GM în România pentru compania globală Yarzin-Sella, companie ce oferă servicii „Hight-End Food” pentru cele mai mari companii de High-Tech din lume. A fost, de asemenea, Executive Chef pentru lanțul de restaurante Q’s Inn si Pagaia, iar în prezent administrează restaurantele CAU din București și Constanța. Alături de Chef Orlando Zaharia, pe 18 martie, de la 20:30, la Antena 1, vor inaugura sezonul 13 Chefi la cuțite jurații Richard Abou Zaki, Ștefan Popescu și Alexandru Sautner, maeștrii gastronomiei gata să descopere noi talente în bucătărie, dar și să se întreacă în cele mai delicioase preparate, pentru cele mai râvnite amulete din istoria competiției. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×