x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Jurnalul TV Finala Chefi la cuțite. Nina Hariton este câștigătoarea sezonului 11 al show-ului culinar!

Finala Chefi la cuțite. Nina Hariton este câștigătoarea sezonului 11 al show-ului culinar!

de Redacția Jurnalul    |    21 Iun 2023   •   14:00
Finala Chefi la cuțite. Nina Hariton este câștigătoarea sezonului 11 al show-ului culinar!

Câștigător Chefi la cuțite. Emoții și multă adrenalină, aseară, în Marea Finală a sezonului 11 Chefi la cuțite: Nina Hariton, concurenta lui Chef Sorin Bontea, a câștigat marele trofeu și premiul de 30.000 de euro. Este a șasea victorie în 11 sezoane pentru Sorin Bontea, într-o finală memorabilă, care a înregistrat un record de audiență pentru acest sezon al show-ului culinar, atât la nivelul ratingului, cât și al cotei de piață.

Ediția de gală Chefi la cuțite, difuzată aseară în intervalul 20:29 – 23:57, s-a impus ca lider incontestabil de audiență pe toate targeturile, marcând recordul de audiență al acestui sezon. Pe segmentul de public comercial, a înregistrat 10.2 puncte de rating și 36.8% cotă de piață, în timp ce postul de pe locul secund, Pro TV, a obținut 6 puncte de rating cu 21.9% cotă de piață. Pe intersecția cu Las Fierbinți, Antena 1 a înregistrat 7.7 puncte de rating și 30.1 cotă de piață, iar Pro TV a obținut 7.1 puncte de rating și 27.9% cotă de piață. Și la orașe, show-ul culinar Chefi la cuțite s-a situat pe primul loc, înregistrând 9.6 puncte de rating și 28% cotă de piață, în timp ce ocupantul locului 2, Pro TV, a obținut 5.4 puncte de rating și 15.8% cotă de piață. Chefi la cuțite s-a impus ca lider de piață și la nivel național, cu 8.7 puncte de rating și 26.5% cotă de piață, în timp ce Pro TV a înregistrat 5.8 puncte de rating și 17.4% cotă de piață. În minutul de aur 22:37, Finala Chefi la cuțite a fost urmărită de peste 2,1 milioane de telespectatori. Totodată, Antena 1 s-a impus ca lider de audiență și pe intervalul orar prime time (19:00 – 23:00), înregistrând pe segmentul de public comercial, cu vârste cuprinse între 21 și 54 de ani, 7.1 puncte de rating și 28.8% cotă de piață, în timp ce postul TV de pe locul secund, Pro TV, a obținut 6.4 puncte de rating și 25.8% cotă de piață. Antena 1 și-a păstrat supremația în prime time și pe tronsonul urban, cu 7.1 puncte de rating și 21.5 cotă de piață, în timp ce ocupantul locului doi, Pro TV, a înregistrat 6.2 puncte de rating și 18.8 cotă de piață. Ierarhia în prime time s-a păstrat și la nivel național, Antena 1 obținând 6.4 puncte de rating și 20.7% cotă de piață, în timp ce postul de pe locul doi, Pro Tv, a înregistrat 6.1 puncte de rating și 19.7 cotă de piață. Postul TV Antena 1 a ocupat primul loc și pe întregul interval orar 02:00 – 26:00, înregistrând pe tronsonul comercial 3 puncte de rating și 25.9% cotă de piață, în timp ce postul de pe locul secund, Pro TV, a obținut 2.5 puncte de rating și 21.7% cotă de piață. Antena 1 a fost lider de piață pe intervalul general whole day și la nivel urban, cu 3.1 puncte de rating și 19.4% cotă de piață, în timp ce postul de pe locul secund, Pro TV, a obținut 2.8 puncte de rating și 17.1% cotă de piață. Ierarhia whole day s-a păstrat și la nivel național, Antena 1 obținând 3 puncte de rating și 19.2% cotă de piață, în timp ce postul de pe locul doi, Pro TV, a înregistrat 2.7 puncte de rating și 17.2% cotă de piață.

          Seara Finalei a fost magică, încărcată de emoții, cu o întrecere plină de adrenalină la bancurile de lucru. Pentru prima dată în istoria competiției, toți cei trei finaliști au fost câștigătorii cuțitelor de aur: Laurențiu Neamțu, cel care a obținut această distincție din partea lui Florin Dumitrescu, Paul Tudosescu, cel care a primit cuțitul de aur din partea lui Cătălin Scărlătescu, și Nina Hariton, prima femeie care a câștigat cuțitul de aur la show-ul culinar, obținându-l din partea lui Sorin Bontea. Cei trei finaliști au avut de pregătit un meniu à la carte, cu aperitiv, fel principal și desert, fiecare bazându-se pe o echipă formată din foști concurenți ai acestui sezon. Alegerea echipei a reprezentat în sine un test de strategie, finaliștii având libertatea de a selecta și concurenți care făcuseră parte din echipe adverse.

          După o așteptare copleșitoare a verdictului, victoria i-a revenit Ninei Hariton: concurenta lui Chef Sorin Bontea a câștigat marele trofeu și premiul de 30.000 de euro. Juriului Finalei a fost alcătuit din nume consacrate în domeniu, precum Florin Ivan, Iosif Ștefănescu, Roxana Blenche, Marian Cernat, Ștefan Popescu, Cătălin Petrescu, Patrizia Paglieri, Andreea Moldovan. ”E un vis minunat ceea ce trăiesc. Nici nu mi-am dat seama ce se întâmplă când mă luau toți colegii în brațe. Trofeul acesta este și pentru ei – pentru colegii din echipa pe care am avut-o în Finală – dar mai ales pentru Chef Bontea, care a avut încredere în mine și
mi-a oferit cuțitul de aur atunci când eu i l-am cerut, în acel moment memorabil din preselecții”, a mărturisit Nina, printre lacrimi de bucurie. ”Sunt atât de mândru de Nina. Nu-mi vine să cred! Și dacă stai să te gândești, ea m-a ales, de fapt, pe mine, în preselecții. Mi-a promis atunci că ajungem în Finală și s-a ținut de promisiune, ba chiar a depășit-o”, a spus Chef Bontea.

          Seara de gală s-a încheiat într-o atmosferă de sărbătoare, ceilalți doi finaliști salutând succesul Ninei. ”Mă bucur pentru victoria ei. Trebuie să accepți atunci când pierzi și să știi să mergi mai departe. Pentru mine este o împlinire faptul că sunt finalist Chefi la cuțite”, a spus Pablo.  ”Eu am dat tot ce am putut. Ea a fost mai bună în această seară, îmi accept greșelile și merg înainte pe drumul meu”, a declarat Laurențiu Neamțu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sursa: Kantar Media            

Copyright: ARMADATA S.R.L.                     

Date prelucrate de către departamentul Research Antena Group                     

Analiza este făcută pe target-urile 21-54 Urban, Urban și Național

Perioada 20 iunie 2023

×