x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Ce trebuie să știi despre lumea magică a pisicilor

Ce trebuie să știi despre lumea magică a pisicilor

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2023   •   19:30
Ce trebuie să știi despre lumea magică a pisicilor
Sursa foto: Hepta

Privirea lor intensă, mișcările lente, independența, ochii lor fascinanți și blana în culori uimitoare, ne fac viața mai frumoasă.

Adorabilele pisici ne aduc bucurie în fiecare zi, indiferent dacă se alintă lângă noi, se joacă, ne întorc spatele ori chiar ne și zgârie uneori.

Iată ce trebuie să știi despre lumea magică a acestor mici feline pentru a le înțelege mai bine:

Ochii

Ochii mari și fermecători ai pisicilor au incredibil de multe culori.De la verde și albastru la maro sau galben. Mai mult, privirea lor este de-a dreptul hiptontizantă. 

"Ochii pisicilor pot exprima încredere, afecțiune sau chiar curiozitate. Este ca și cum ai privi într-un mic univers de emoții.", explică dr. Jane Collins, expertă în comportamentul animalelor. 

Blana

Blana lor, lungă sau scurtă, este moale, pufoasă, uneori ca mătasea. Combinațiile de culori sunt adevărate opere de artă. 

Relaxare

Însă pisicile nu sunt simple animale de companie, ele ne ajută să ne relaxăm. Un lucru de care avem mare nevoie în lumea agitată de astăzi.  Mișcările ei lente, flexibilitatea membrelor, răsfățul lor ne fac să uităm de griji. 

4. Joacă

Momentele de joacă ale felinelor sunt aproape magice. Atacă ghemotoacele de hârtie ca adevărate animale de plată. Se cațără peste tot și le vedem în poziții inimaginabile. Ne uimesc și ne distrează, în aceeași măsură. 

Unii posesori de pisici spun că sănătatea lor este mai bună atunci când le au în preajmă, dorm mai bine, se simt deopotrivă de calmi și energici, scrie m.dcnews.ro.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

×
Subiecte în articol: pisici