x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Afacere de familie

Afacere de familie

29 Oct 2004   •   00:00

Miercuri seara, Sala Palatului a fost gazda celei de-a treia editii a Premiilor RBA. Ca si in anii precedenti, casa de discuri si-a premiat mai toti artistii, astfel incat nimeni sa nu se supere.

CATALINA IANCU, ROXANA ANCUTA

PREMIANTI.Fuego, castigatorul trofeului RBA, alaturi de doua doamne ale muzicii populalre Irina Loghin (stanga) si Steliana Sima
Nu stim de ce organizatorii se incapataneaza sa puna in scena acest festival la Sala Palatului, o locatie mult prea mare pentru un public restrans. Trei sferturi dintre locuri au ramas goale, iar plasatoarele ii obligau pe spectatori sa se aseze in centru, ca sa dea bine la televizor. Manifestarea parea dedicata exclusiv copiilor, deoarece aproape toti cei prezenti erau minori. Dar au facut atmosfera, incingand cate o hora pe ritmuri de muzica populara. Chiar daca nu-i cunosteau pe interpretii de folclor, la fiecare piesa chiuiau de parca pe scena ar fi cantat O-zone. Prezentatorii evenimentului au fost Alina Sorescu si Catalin Maruta. Alina a venit cu o rochie pe care o imbracase cu o seara inainte la "Superlativele tineretii", iar partenerul ei se tot ferea sa n-o calce pe coada. Adica pe trena. Interpreta a fost insotita, ca de obicei, de tatal ei.

LA INDIGO. Mai toate trupele feminine de etno semanau intre ele. Romancutele, Romanitele si Etnicele purtau costume populare moderne, cu fuste foarte scurte. La un moment dat, in agitatia din culise cel mai tare s-a auzit glasul Danielei Gyorfi, care vocifera, nemultumita de faptul ca prezenta ei pe scena a fost programata spre sfarsitul spectacolului. Ca s-o linisteasca, PR-ul casei de discuri i-a spus ca intotdeauna vedetele canta la final. Haiducii si-au etalat si de aceasta data pistoalele de jucarie. Paul Surugiu (Fuego) si Bogdan Negroiu de la El Negro au venit impreuna cu iubitele si nu s-au dezlipit de langa ele. Fiindca cel care era desemnat sa-i inmaneze premiul Ginei Pop n-a mai sosit, organizatorii cautau disperati un inlocuitor.

Adevarata vedeta a show-ului a fost Stefan Banica Jr., care a trecut absolut intamplator prin zona. A dat o tura prin spatele scenei, dupa care a disparut. Un cuplu inedit l-au format Fuego si Irina Loghin.

FOLCLOR

La Sectiunea Folclor, premiul pentru pretuirea muzicii lautaresti i-a revenit lui Ion Ghitulescu. Ilie Rosu a fost desemnat drept "Cel mai carismatic artist din folclor". Steliana Sima a luat doua premii: "Cel mai bine vandut artist" si "Cel mai bine vandut album". "Cel mai original cuplu din folclor" a revenit duetului Fuego - Irina Loghin.

La sectiunea Etno-dance, "Cel mai bine vandut artist" au fost… trei: Haiducii.

POP-ROCK

Sectiunea Pop-rock a avut trei castigatori: Gina Pop, Riff si Ad-hoc. La Sectiunea Dance, diplomele au mers la: Alina Sorescu - "Premiul de popularitate" si "Cel mai bine vandut album dance". Daniela Gyorfi - "Premiul pentru cea mai spectaculoasa evolutie", "Cel mai bine vandut artist dance" si "Cea mai sexy voce".

La Sectiunea Latino Reggae s-au remarcat El Negro si Fuego. Paul a primit, pentru al doilea an, si trofeul RBA.
×
Subiecte în articol: antimonden