x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Amenda - Penalizat pentru ca a mers prea incet

Amenda - Penalizat pentru ca a mers prea incet

de Adriana V. Paduraru    |    21 Noi 2005   •   00:00
Amenda - Penalizat pentru ca a mers prea incet

Un sofer din Marea Britanie a fost amendat de politisti, cu 110 lire sterline, pentru ca rula cu 12 km/h, in spatele lui formandu-se o coada de 50 de masini.

Cel mai mare acvariu din lume

Georgia Aquarium, din Atlanta, SUA, este cel mai mare acvariu din lume: peste 8 milioane de galoane (30.240.000 de litri) de apa si peste 100.000 de specii de pesti. Deschiderea oficiala a acvariului si, implicit, a expozitiei pe care o adaposteste - Cold Water Quest - va avea loc la 23 noiembrie 2005.

Mananca incontinuu

Rebecca Medley, din Essex (Marea Britanie), are 12 ani si 83 de kilograme. Fetita sufera de sindromul Prader-Willi, boala ce o impiedica sa aiba senzatia de saturatie, drept pentru care aceasta mananca incontinuu. Parintii, Allison si Alan, au incuiat frigiderul si au pus alarme la toate dulapurile, pentru ca Rebecca sa nu ajunga la mancare.

Cadou - Posh si-a scos BMW-ul la plimbare

Victoria Beckham si-a scos "de la naftalina" BMW-ul facut cadou vara aceasta de sotul ei, David. Masina, un BMW 645i gri-metalizat, l-a costat pe capitanul nationalei de fotbal a Angliei 55.000 de lire sterline. Desi automobilul este achizitionat de ceva vreme, madrilenii l-au putut admira doar acum, pentru ca fostei Posh Spice i-a fost frica sa-l conduca. Motivul: in Madrid se circula pe partea dreapta a drumului, nu pe stanga, ca in Anglia.

Reteta - Placinta de 1.000 de lire sterline

Un restaurant din Burnley (Marea Britanie) se poate lauda ca are reteta celei mai scumpe placinte din lume. Prepararea unei singure bucati din delicatesa cu ciuperci si carne costa nu mai putin de 1.000 de lire sterline. De exemplu, un kilogram de ciuperci Matsutake, aduse direct din China, costa 500 de lire sterline, iar cele din Franta scot din vistieria restaurantului 200 de lire sterline pentru un kilogram. Decorul este realizat din poleiala comestibila, care costa 100 de lire foita.

Amenda - Penalizat pentru ca a mers prea incet

Un sofer din Marea Britanie a fost amendat de oamenii legii pentru ca a condus cu o viteza prea mica. Thomas Willbourne, in varsta de 19 ani, a scos din buzunar nu mai putin de 110 lire sterline, pentru ca rula pe sosea cu un tractor avand 12 km/h, iar in spatele lui se formase o coada de 50 de masini. In Anglia, soferii de tractor sunt sfatuiti sa traga pe dreapta daca sunt "urmariti" de peste cinci automobile.

Corect - A inapoiat diamantele din taxi

Un taximetrist din SUA a gasit pe bancheta din spate a autoturismului sau un saculet in care erau diamante a caror valoare depaseste 300.000 de dolari. Haider Sediqi, emigrant afgan, in varsta de 40 de ani, a inmanat politistilor bijuteriile. Acestia au descoperit si proprietarul pietrelor pretioase, un bijutier din New York.

Aniversare - Bjork a implinit 40 de ani

Interpreta Bjork Gudmundsdottir, cunoscuta drept "Bjork", a implinit 40 de ani. Cantareata s-a nascut la Reykjavik, Islanda, la 19 noiembrie 1965. Parintii ei, Gudmundur Gunnarsson si Hildur HauksdÛttir, au divortat inainte ca ea sa implineasca 2 ani. Bjork este casatorita din 2000 cu artistul Matthew Barney, cu care are o fetita, nascuta in 2002. Bjork mai are un baiat, pe nume Sindri (nascut in 1986), din casatoria cu cantaretul Thor Eldon, membru al fostei formatii "Sugarcubes", de care a divortat in 1992.
×
Subiecte în articol: antimonden lire