x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Bodo "Dă mai departe"

Bodo "Dă mai departe"

de Catalina Iancu    |    28 Aug 2007   •   00:00
Bodo "Dă mai departe"
Sursa foto: Alexandru Molovata/

După ce s-a luptat să căştige un premiu la Festivalul de la Mamaia, Bodo a renunţat la el! Proconsul a obţinut locul 2 la Creaţie, dar i-a donat premiul tănărului Bogdan Gheorghe de la Interpretare.

După ce s-a luptat să căştige un premiu la Festivalul de la Mamaia, Bodo a renunţat la el! Proconsul a obţinut locul 2 la Creaţie, dar i-a donat premiul tănărului Bogdan Gheorghe de la Interpretare.

De ce s-a supărat Proconsul ne-a povestit chiar Bodo. Interpretul spune că este inadmisibil ca, după 37 de ediţii ale Festivalului de la Mamaia, Teatrul de Vară să ofere condiţii jalnice artiştilor şi că gestul său este un semn de protest. "Am fost nevoiţi să ne schimbăm căte cinci-şase artişti in aceeaşi cabină, nu există un loc pentru machiaj, aerul e irespirabil, nu există nici măcar un ventilator ieftin, nu mai vorbim despre aer condiţionat, iar toaletele sunt insalubre." Au fost voci care s-au intrebat de ce Proconsul s-a sesizat abia acum. Iată explicaţia: "Deoarece situaţia se degradează de la an la an. Iniţial, asta ne-a venit in minte: ne-am găndit să donăm banii pentru renovarea Teatrului de Vară, dar la o analiză mai atentă ne-am dat seama că există fonduri la Consiliul Judeţean Constanţa, insă nu sunt direcţionate unde trebuie. De aceea am preferat să-i dăm premiul unui tănăr care să nu se mai chinuiască cum ne-am chinuit noi. De altfel, şi noul album Proconsul, pe care il vom lansa la sfărşitul lui septembrie, se intitulează «Dă mai departe». Nu este nici un fel de fiţă sau de promovare de imagine, ci un semnal de alarmă pentru ediţiile viitoare de la Mamaia", a concluzionat Bodo.

Absenţi

"N-am venit să ridicăm premiul fiindcă eram la Satu-Mare, şi n-am putut străbate 850 de kilometric in timp util. Am fi vrut să fim pe scenă şi să explicăm gestul nostru, insă, din păcate, nu am reuşit să ajungem la timp la mare. Sperăm ca tinerii care vin din urmă să prindă vremuri mai bune. Este inadmisibil să ne chinuim in astfel de condiţii"

Bodo - Proconsul, solist

×
Subiecte în articol: antimonden