x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Bono va primi, în premieră, titlul ''Bărbatul anului'' din partea revistei pentru femei Glamour

Bono va primi, în premieră, titlul ''Bărbatul anului'' din partea revistei pentru femei Glamour

02 Noi 2016   •   23:40
Bono va primi, în premieră, titlul ''Bărbatul anului'' din partea revistei pentru femei Glamour
Sursa foto: Picasa

Rockerul irlandez Bono va primi titlul ''Bărbatul anului'' din partea cunoscutei publicaţii americane Glamour, o iniţiativă în premieră din partea revistei care acordă în fiecare an trofeul 'Femeile anului', informează Reuters. 

Reprezentanţii publicaţiei destinate femeilor, au anunţat, marţi, că solistul formaţiei U2, cunoscut şi pentru operele sale de binefacere, va fi primul bărbat din istoria de 36 de ani a revistei Glamour care va fi onorat prin includerea pe lista premiilor anuale ''Femeile anului''. 

Potrivit unui mesaj publicat pe site-ul revistei, bărbaţii nu au fost luaţi în calcul, de-a lungul anilor, pentru un titlu, deoarece ''tribul pe care îl celebrăm este cel al femeilor''. 

Cu toate acestea, atunci când ''o importantă vedetă rock, care ar putea face orice, decide să se concentreze asupra drepturilor femeilor şi fetelor din întreaga lume - ei bine, acest lucru merită celebrat. Suntem mândre să-l numim pe rock-starul Bono primul nostru 'Bărbat al Anului' '', se arată în mesajul celor de la Glamour. 

Bono, în vârstă de 56 de ani, a creat în 2015 campania ''Poverty Is Sexist'', menită să le ofere celor mai sărace femei din lume şansa la educaţie, servicii medicale şi oportunităţi de afaceri. 

Campania este o iniţiativă a organizaţiei ONE, pe care artistul a creat-o în 2004 pentru a lupta împotriva sărăciei şi a bolilor din Africa, mai arată sursa citată. 

Bono a mulţumit revistei Glamour pentru premiu, precizând că ''lupta pentru egalitatea de şanse nu poate fi câştigată decât dacă bărbaţii o vor purta alături de femei''. 

''Suntem responsabili în mare parte pentru această problemă, aşa că trebuie să ne implicăm în găsirea de soluţii'', a subliniat vedeta. ''Putem face mult mai mult decât credem. Liderii sunt responsabili faţă de noi toţi. Dacă nu susţin femeile şi fetele, daţi-i jos din funcţii'', a adăugat acesta. 

Pe lista ''Femeile Anului'' se află cântăreaţa americană Gwen Stefani, gimnasta olimpică Simone Biles, cele trei fondatoare ale ''Black Lives Matter'', directorul general al Fondului Monetar Internaţional Christine Lagarde, vedeta pop americană Zendaya, creatoarea de modă italiană Miuccia Prada, activista Yazidi pentru drepturile omului Nadia Murad şi modelul supraponderal Ashley Graham. 

Gala de decernare va avea loc în Los Angeles, la 14 noiembrie.AGERPRES

×
Subiecte în articol: bono barbatul anului glamour