x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden "Cantam pana «intoxicam»"

"Cantam pana «intoxicam»"

19 Noi 2004   •   00:00

OBISNUINTA - De opt ani, "talismanii" au capatat si ei un obicei

Asa cum si-au obisnuit publicul, Talismanii lanseaza un album in fiecare toamna. E un sezon bine ales, mai ales ca oamenii se aduna pe-acasa si isi ocupa serile mai mult cu televizorul si radioul.
DANA CIOBANU

ECHIPA. Alin Oprea si Tavi Colen nu s-au plictisit inca unul de altul
Intalnirea noastra cu trupa Talisman a fost mai degraba un dialog cu Alin Oprea. Brunetul Tavi Colen, prins intre semnat contracte si alergatura prin oras, ne-a facut sa simtim pe propria piele ce inseamna "sfertul academic, jumatatea regala si ora prostului". "Oricum, Alin e cel care vorbeste de obicei cu presa. Mie nu-mi plac ziaristii", s-a scuzat Colen, cand, intr-un final, si-a facut aparitia.

MODERN. Intre timp aflasem de la Alin Oprea ca Talisman a scos pe piata, in aceasta toamna, cel de-al 8-lea album din cariera, "La prima vedere", cu piese compuse de-a lungul intregului an si lucrate in studio timp de doua luni. "Desi pastreaza stilul nostru din punct de vedere al versurilor si muzicalitatii, sound-ul e mult mai modern. Un pop-rock al anilor 2004, si mai dur, si mai moale, cu influente caudate". Ca de obicei, Alin si Tavi au lucrat pana in ultimul moment la finisarea noilor compozitii, fara sa mai aiba timp sa verifice modificarile.

Videoclipul "La prima vedere" este difuzat inca de asta vara, albumul exista pe piata, dar lansarea oficiala mai asteapta pana dupa terminarea campaniei electorale, "in care nimeni nu mai are loc sa faca evenimente din cauza politicienilor. Cel mai probabil, vom avea si un mare concert la Sala Palatului, cu ocazia lansarii noului album".

PROSPERITATE. Perioada de campanie electorala este una prospera pentru Talisman. "Din cele 30 de zile ale lunii noiembrie, aproximativ 20 sunt ocupate cu concerte platite de partide si candidati. Noi am explicat celor care ne-au chemat ca rostul nostru este sa cantam pentru public si nu putem refuza cand publicul ne cheama, chiar daca e campanie. Nu suntem aliati cu vreun partid si nici nu avem pe scena texte electorale", ne-a spus Alin. 2004 nu a fost un an rau pentru Talisman. Au avut foarte multe concerte in Moldova, unde nu prea mai cantasera de vreo doi ani, fiind chemati mai mult in Ardeal. "Mergem intr-un loc de foarte multe ori, cantam pana «intoxicam» publicul, dupa care ne mutam intr-o alta zona. Per total, a fost un an foarte bun. Doar la mare am avut vreo 60 de spectacole", zice Alin.

NEUTRALITATE

"Nu suntem aliati cu vreun partid si nu avem pe scena texte electorale"

COMPROMISURI

"Suntem firi diferite si avem mici dispute pe idei. Dar amandoi cedam" - Alin Oprea Talisman

AFACERI DE VIITOR
Nu s-au plictisit inca unul de altul, chiar daca formeaza o echipa de opt ani de zile.

"Suntem doua firi foarte diferite si in afara de faptul ca ne completam in ceea ce facem, avem si mici dispute pe idei. Dar amandoi cedam, pentru binele formatiei", marturiseste blondul.

Muzica e viata lor, dar va veni o zi cand se vor retrage de pe scena. Ce vor face atunci?

"Si eu, si Tavi am terminat Dreptul si suntem juristi. Eu am inceput o mica afacere in domeniul imobiliar, si impreuna cu colegul meu avem Fundatia Culturala Talisman, prin care organizam evenimente. Ne-am pus de pe acum pe picioare afaceri pentru viitor".
FAMILIST

Pentru Alin, cea mai grea noapte din viata lui a fost cea a nuntii, pe care a tinut sa o organizeze de unul singur. "N-am ramas cu nici un ban dupa nunta, ci cu amintiri extraordinare si cu prieteni de nadejde. Multumesc lui Dumnezeu ca am o familie asa de reusita. Nici nu-mi imaginez cum ar fi putut fi altfel. Melissa si Adrian sunt cei mai frumosi, cei mai talentati copii din lume si rostul meu in viata."

×
Subiecte în articol: antimonden