x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cântăreața Jane Birkin a murit la vârsta de 76 de ani

Cântăreața Jane Birkin a murit la vârsta de 76 de ani

de Redacția Jurnalul    |    17 Iul 2023   •   11:30
Cântăreața Jane Birkin a murit la vârsta de 76 de ani
Sursa foto: Hepta

Cântăreața preferată care a interpretat alături de Serge Gainsbourg, melodia „Je t'aime... moi non plus”, Jane Birkin, a murit la vârsta de 76 de ani. Ea rămâne englezoaica preferată a Franței.

Jane Birkin a murit la vârsta de 76 de ani. Potrivit informațiilor Le Parisien, ea a fost găsită moartă în locuința sa din Paris, duminică, la ora 11.00.

Cântăreața își anulase recent concertele din motive de sănătate.

„Am fost întotdeauna o mare optimistă și îmi dau seama că mai am nevoie de puțin timp pentru a putea cânta din nou pe scenă și alături de voi”, a scris ea într-un comunicat în luna mai în care anunța anularea acestor concerte.

Născută la Londra în 1946, ea s-a mutat în Franța la sfârșitul anilor 1960. Cu rezidență franceză, ea și-a păstrat întotdeauna accentul britanic și vocea inconfundabilă. După prima căsătorie cu compozitorul John Barry, cu care a avut o fiică, Kate, care a murit în 2013, l-a cunoscut pe Serge Gainsbourg. Împreună au format un cuplu emblematic, care a propulsat-o în fruntea topurilor în 1969 cu duetul de neuitat „Je t'aime... moi non plus”.

„Când îi văd pe francezi ascultând cântece vechi de patruzeci de ani, știu că fac parte din istoria lor. Dar fac parte și din a mea”, a rezumat cântăreața.

Relația ei de zece ani cu Serge Gainsbourg a dus la nașterea unei fiice, Charlotte Gainsbourg, în 1971. După despărțirea de acesta, englezoaica preferată a Franței a trăit cu regizorul Jacques Doillon din 1980 până în 1992, cu care are o fiică, Lou Doillon.

Atât cântăreață, cât și actriță, scenaristă și regizoare, a jucat în numeroase filme, printre care La Piscine, Don Juan 73 și La Fille prodigue, și și-a încercat, de asemenea, norocul în actorie. În septembrie 2021, mama lui Charlotte Gainsbourg fusese deja nevoită să își anuleze concertele după ce suferise o formă ușoară de accident vascular cerebral.

„Sunt din nou pe picioare și mă simt bine”, a transmis ea într-un interviu pentru Le Parisien.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: jane birkin moarte