x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Căntaţi, aveţi legătura!

Căntaţi, aveţi legătura!

de Anca Stanescu    |    06 Iul 2007   •   00:00
Căntaţi, aveţi legătura!

Se cheamă "Etnosimfonica". Este singurul turneu european al Festivalului Callatis, finanţat de Ministerul Culturii şi Cultelor şi organizat de Primăria Mangalia şi Asociaţia ProFamilia. Europa, fii pe fază, e rost de căntări!

Se cheamă "Etnosimfonica". Este singurul turneu european al Festivalului Callatis, finanţat de Ministerul Culturii şi Cultelor şi organizat de Primăria Mangalia şi Asociaţia ProFamilia. Europa, fii pe fază, e rost de căntări!

Cine se scoală de dimineaţă departe ajunge. Feliciei Filip şi trupei K1 li se potriveşte o variantă a acestui proverb, şi anume: "Cine o porneşte din Viena din 29 iunie - intr-un tur muzical european - ajunge in Roma la 13 iulie". Iar de aici, direct pe plaja de la Mangalia, la Festivalui Callatis, la 15 iulie! Nu-i puţin lucru.

AVĂNT! Acum căteva zile (la 1 iulie) artiştii noştri plimbăreţi au concertat la Nürnberg, in incheierea unui festival al romănilor, desfăşurat in piaţa centrală a oraşului. Au avut surpriza să fie aplaudaţi de zeci de mii de oameni. Impresionate de succesul lor, oficialităţile i-au rugat să mai susţină incă două căntări, una la un cămin de bătrăni, iar alta la o sală de teatru. Aici spectatorii s-au dovedit a fi, in exclusivitate, germani. La Nürnberg a fost văzut şi Gabriel Cotabiţă, dar, mare surpriză! Acesta n-a căntat, ci şi-a indeplinit misiunea de a coordona activităţile organizatorice. Cu această ocazie, artistul işi mai menajează vocea pentru a fi in formă maximă la viitoarele căntări. Astăzi, Felicia şi K1 sunt in Strasbourg, unde se preconizează iarăşi participarea unui public generos, de căteva sute de mii de persoane. Vor urma oraşele La Panne (Belgia), Terracina (Italia) şi Roma. De aici, delegaţia romănească (care ii mai cuprinde şi pe Cornelia Tihon, Andreea Moldovan şi Elvin Dandel, fiul lui Ricky Dandel) işi va lua avănt şi va ateriza (cu bine!) direct la Mangalia, in ultima zi de Callatis.

DE CALITATE. Festivalul de la malul Mării Negre, care debutează la 9 iulie, va fi, seară de seară, in legătură directă cu turneul "Etnosimfonica", prin imaginile transmise din fiecare oraş in care este susţinut acesta. Aşadar, toate comunităţile romăneşti vor fi conectate la Mangalia. Punctul culminant va fi atins cu siguranţă duminică seară, la 15 iulie, cănd Felicia Filip va concerta la malul Mării Negre.

Poate că era necesar şi un proiect de anvergura aceasta, cu incărcătură culturală de calitate, dacă ne tot lăudăm in stănga şi-n dreapta că facem parte oficial din Europa. Deosebirea de şuşele de factură indoielnică susţinute cu duiumul prin străinătăţuri s-a simţit şi se va simţi, cu siguranţă, şi de acum incolo. Drumul a fost deschis...

×
Subiecte în articol: antimonden