x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Castane pentru folkişti

Castane pentru folkişti

de Catalina Iancu    |    15 Sep 2007   •   00:00
Castane pentru folkişti

Două festivaluri folk cu gust de castane coapte vor avea loc in perioada următoare: unul la Baia Mare şi altul la Ploieşti. Ducu Bertzi participă la amăndouă, in calitate de invitat special.

Mare adunare, mare, la Baia Mare! Se anunţă o baie de mulţime cum nu s-a mai văzut de multă vreme: vernisaje, expoziţii, concursuri şi, evident, muzică bună. Cea de-a XV-a ediţie a "Sărbătorii Castanelor", manifestare cu tradiţie, aşteptată cu nerăbdare de localnici şi nu numai, se va desfăşura in perioada 28-30 septembrie. Evenimentul este un prilej de a celebra castanul, iar centrul oraşului devine o mare tabără plină cu tarabe de pe care nu lipsesc castanele coapte. Aşadar, pe lăngă atracţii culturale vizitatorii pot găsi şi leacuri naturiste: castanele comestibile sunt considerate adevărate medicamente. Cel mai bun remediu insă este o cură de muzică bună. Vorba căntecului: "La inimă este un leac: cetera şi omul drag". Unul dintre oamenii dragi publicului din Baia este, cu siguranţă, Ducu Bertzi, care va susţine un recital.


Un eveniment geamăn va avea loc la Ploieşti. "Festivalul Castanilor" va avea loc in perioada 12-13 octombrie la Teatrul "Toma Caragiu" din localitate. Concurenţii se pot inscrie pănă la data de 27 septembrie. Juriul va fi format din: Titus Andrei - preşedinte, Viorel Gavrilă, Nicu Alifantis, Cornel Irimia (director al Filarmonicii "Paul Constantinescu") şi Marilena Gheorghiţă (director al Casei de Cultură "I.L.Caragiale"). In cele două zile de festival, pe lăngă concursul de interpretare vor avea loc şi patru recitaluri: Daniel Făt, Nicu Alifantis, Ducu Bertzi şi Alexandru Andrieş.

×
Subiecte în articol: antimonden