x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cearşafuri noi peste o scenă veche

Cearşafuri noi peste o scenă veche

de Dana Cobuz    |    13 Aug 2010   •   00:00
Cearşafuri noi peste o scenă veche

Festivalul Mangalia, eveniment născut pentru a umple golul lăsat de Festivalul Callatis, întrerupt după 11 ani de existenţă, a debutat miercuri în cel mai mare port turistic din sudul litoralului. Cu doar trei zile înainte de începerea recitalurilor, duminică, în portul turistic era linişte. Binecunoscuta barjă purtătoare a scenei-scoică, cu tot cu celebrul decor de la Callatis, acostase deja în golf şi pentru turiştii obişnuiţi din anii trecuţi cu acest eveniment nimic nu părea schimbat.

"Fă-mi şi mie o poză, să mă laud că am fost la Festivalul Callatis ediţia 2010", se ruga un turist de un trecător, aşezându-se mai bine în cadru. "Ştim că nu putem folosi scena dlui Diaconu (n.r. - producătorul Festivalului Callatis), că e înregistrată la OSIM", ne-a replicat ofiţerul de presă al Festivalului Mangalia, Liliana Levinţa, când am întrebat de ce tot vechea scoică a fost instalată pe apă. "Dar nu e nici o problemă, o vom acoperi cu nişte chestii modulare, o să arate cu totul altfel, mult mai modern", ne-a asigurat Levinţa, care ulterior nu a mai răspuns la telefon, luând probabil exemplu de la directorul artistic Luminiţa Anghel, care nu a găsit nici măcar cinci minute într-o săptămână pentru a răspunde întrebărilor reporterului Jurnalului Naţional. Inevitabil se naşte întrebarea ce-au avut de ascuns organizatorii Festivalului Mangalia? O scenă veche sub nişte cearşafuri noi? "Chestiile modulare" s-au văzut şi la televizor: nişte schele metalice, de care au fost atârnate pânze şi ecrane pentru jocuri de lumini, dorindu-se probabil proiecţia stilizată a unor pânze de vapor. Anostă scenă însă pentru cât fusese lăudată.

În plus, chiar şi un ochi nu foarte ager putea observa sub pânzele noi scheletul vechi al scenei-scoică. Uşor debusolaţi de absenţa scoicii colorate de lumini, dar şi de faptul că prima parte a show-ului de miercuri seară a fost susţinută de nişte tineri a căror muzică nu prea o ştiau, spectatorii tradiţionali de la Mangalia erau angrenaţi într-un soi de du-te-vino, cu oprire la terasele cu mici şi bere de pe cheiul portului.

×
Subiecte în articol: antimonden