x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cerbişor de Piatra Neamţ

Cerbişor de Piatra Neamţ

de Dana Cobuz    |    09 Aug 2009   •   00:00
Cerbişor de Piatra Neamţ

Din acest an, Festivalul internaţional de muzică pop pentru copii "Cerbul copiilor" a devenit Cerbul de Aur Junior. Un nume nou şi un nou loc de desfăşurare pentru micile talente: Piatra Neamţ.

Oraşul Piatra Neamţ şi-a luat o porţie sănătoasă de tinereţe şi de muzică în această săptămână. Dacă Braşovul îşi are Cerbul său mare, oraşul de la poalele Pietricicăi are din acest an un Cerb mai mic, cel al copiilor. La a patra ediţie, Festivalul Internaţional de muzică pop pentru copii "Cerbul Copiilor" s-a transformat în Cerbul de Aur Junior. Cerbişorul are, din acest an, nu doar o nouă identitate, ci şi un nou decor. Dacă primele trei ediţii s-au desfăşurat la Sinaia, ediţia 2009 a fost organizată în colţul de Rai numit Piatra Neamţ, cu sprijinul necondiţionat al primarului Gheorghe Ştefan şi al Consiliului Judeţean Neamţ. "Ţinând cont de tradiţia pe care o are oraşul Piatra Neamţ în astfel de evenimente culturale şi implicarea în promovarea acestora, considerăm că acest festival se poate desfăşura în bune condiţii la poalele Pietricicăi", motiva compo­zitorul Dan Dimitriu, preşedintele festivalului, mutarea "cartierului general" al Cerbişorului.

Cerbul de Aur Junior cuprinde şase secţiuni de concurs: 5-7 ani, 8-10 ani, 11-13 ani, 14-17 ani, grupuri mici şi grupuri mari. Cei 66 de mici artişti şi-au arătat talentul în cele trei seri de concurs (6, 7 şi 8 august), urmând ca în această seară să cunoaştem câştigătorii, în cadrul galei care va începe la ora 20:30, spectacol transmis în direct de TVR3. Din acest an, pe lângă cele trei premii şi două menţiuni acordate la fiecare secţiune de concurs, organizatorii vor decerna şi Cerbul de Aur Junior, Cerbul de Argint junior şi Cerbul de Bronz junior.

Tinerii concurenţi sunt trataţi ca adevărate vedete. Toate serile de festival au fost transmise în direct la TVR3, care a dus la Piatra Neamţ o echipă de câteva zeci de profesionişti. De altfel, Dan Dimitriu spune că a ales TVR3 ca partener pentru că "este o televiziune tânără şi dinamică, foarte potrivită pe tiparul Cerbului de Aur Junior". Spuneam că tinerele talente sunt tratate cu toată consideraţia. De aceea, dar şi pentru a asocia şi mai mult Cerbul de Aur Junior cu Piatra Neamţ, organizatorii l-au "convocat" la recital, în sea­ra de gală, pe Mihai Trăistariu, originar din acest oraş.

×
Subiecte în articol: antimonden