x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cioroianu primeste scrisori de dragoste

Cioroianu primeste scrisori de dragoste

04 Mar 2004   •   00:00

Indiscutabil, un profesor tanar (si frumusel pe deasupra) are admiratoare in randul elevelor sale.

Si mai ales atunci cand e trecut in mai toate publicatiile drept un barbat de top, este clar ca cel in cauza starneste furtuni in inimile reprezentantelor sexului frumos.

FARA. COPIUTE! Nu departe de aceasta imagine este Adrian Cioroianu (foto), cunoscut istoric si lector universitar doctor la Facultatea de Istorie (Catedra de Istorie a Romanilor) Universitatea Bucuresti. Divortat, dar cu un copil in varsta de 4 ani, pe nume Mihai, Adrian Cioroianu este, ca orice politician, destul de secretos in ceea ce priveste viata personala. Am hotarat sa descoperim cum este Adrian Cioroianu ca profesor si, mai ales, cum este vazut de studentii sai. Anul acesta, el preda trei cursuri: "Intelectuali si societate in Romania dupa 1994", "Sovietizarea Romaniei" si "Cultul personalitatii lui Ceausescu". "Istoria " zice ca profesorul Cioroianu n-a fost niciodata copiat, si asta deoarece are un sistem propriu de notare.

SERIOZITATE. Dar ce sa te faci cu studentele? Nu putine sunt cele care s-au indragostit de istoricul Cioroianu. Ba chiar i-au trimis scrisori de dragoste. "S-a mai intamplat sa primesc, dar eu nu cred ca sunt singurul profesor din facultate care a primit asa ceva. Intr-un fel, asta face parte din fisa postului, la o anumita varsta". Urmatoarea intrebare a venit de la sine: "Ce faceti in astfel de situatii?". Raspunsul a fost unul extrem de simplu: "Le ignor. Nu sunt de acord ca profesorul sa se traga de sireturi cu elevii. Iar despre altfel de relatii nici nu poate fi vorba". Intr-una din zile, inainte de a se intra in sesiune, a venit intr-un costum tip sport, crem, la care si-a asortat inclusiv incaltamintea. Si se plimba agitat pe holuri vorbind la mobil. Prin spatele lui (fara sa fie vazuti, evident), cativa studenti il imitau, iar una dintre fete s-a intrebat retoric: "Dom’ profesor vrea sa ne arate ca si-a luat ciocate noi?". (Catalina Iancu)

×
Subiecte în articol: antimonden cioroianu