x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Clip scurt - Ro-Mania cu spume!

Clip scurt - Ro-Mania cu spume!

de Anca Stanescu    |    28 Noi 2006   •   00:00
Clip scurt - Ro-Mania cu spume!

"Ca muierea-i rea de gura / Bea din Tuica mea de pruna". Dupa ce ca de-abia stiu sa cante, trupa Ro-Mania asigura muzica unui film. Versurile "sughita" de atata tuica.... Asa melodie, asa film.

"Ca muierea-i rea de gura / Bea din Tuica mea de pruna". Dupa ce ca de-abia stiu sa cante, trupa Ro-Mania asigura muzica unui film. Versurile "sughita" de atata tuica.... Asa melodie, asa film.
Cu 10.000 de euro, Petru Hadarca, din Republica Moldova, a reusit sa faca un scurtmetraj, "Pam Para Ram", pe care l-a prezentat la Festivalul DaKino! In distributie au figurat si actori de ocazie, si anume angajati ai studioului co-producator "Sahia Film".

DE LA NEA PANDELE. Coloana sonora a fost asigurata de "tuica" formatiei reintregite Ro-Mania: "Da o tuica, da o bere/ Mama, ce as bea-o, vere/ Tuica de pruna si pere/ Facuta de nea Pandele/ As bea-o, dar nu se poate/ Vino sa m-ajuti, nepoate/ Scoate-o de la ea vicleana/ Ca se strica damigeana/ Si de nervi cantam/ Pam pam pa ram/ Pararam tararam/ Nepoate, te rog cu rost/ Baga tuica l-adapost/ Ca muierea-i rea de gura/ Bea din tuica mea de pruna/ Bea tuica si face spume/ Spune ca pleaca in lume/ Las’ sa plece daca vrea/ Da’ sa-mi lase mie tuica/ Muierea stie de toate/ Se tot da fata cu carte/ Nu-mi da tuica, mai nepoate/ Ma tot face pe la spate/ Foaie verde si-un gansac/ Leg muierea de copac/ Beau la tuica mea cu spor/ Si-am sa beau pan’am sa mor/ Si-am sa beau pan’am sa mor".

Ce versuri cu talc! Sa-ti vina sa versi (damigeana), nu alta! Ne putem intreba cum de au ajuns baietii de la Ro-Mania & Co. - Daniel Alexandrescu, Mircea Presel, Radu Fornea - sa fie responsabili de coloana (sonora) a unui film, mai exact a unui scurtmetraj? Sa fi fost tuica de vina, pe care femeia o bea si face spume!!! Valeu, valeu, va-le-leu!

LA PARNAIE! Catalin, Ionut si Razvan au preluat cateva imagini din filmul "Pam Para Ram" pentru a "croseta" un videoclip ce ne asasineaza pe toate posturile de televiziune muzicale. Dar care-i subiectul parodiei? Destinul unei trupe de lautari: de la chef la parnaie, in ritm de pam para ram. Patru muzicanti, doua traseiste intr-un personal, o iapa ce refuza sa porneasca daca nu vede pe cineva in fata, o cisterna numita "Desperado", vopsita in culorile nationale, adica mult kitsch ce miroase a tuica de prune! Atentie, daca dati cumva din intamplare peste clipul "Pam Para Ram" sa va luati niste Emetiral!

NEPOATE
"Da o tuica, da o bere/ Mama, ce as bea-o, vere/ Tuica de pruna si pere/ Facuta de nea Pandele/ As bea-o, dar nu se poate/ Vino sa m-ajuti, nepoate/ Scoate-o de la ea vicleana/ Ca se strica damigeana/ Si de nervi cantam"
LE ARE...
"Ca muierea-i rea de gura/ Bea din tuica mea de pruna/ Bea tuica si face spume/ Spune ca pleaca in lume/ Las’ sa plece daca vrea/ Da’ sa-mi lase mie tuica/ Muierea stie de toate/ Se tot da fata cu carte"
Muzica si text: Daniel Alexandrescu, Mircea Presel, Radu Fornea

×
Subiecte în articol: antimonden tuica