x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Cu vedere la plaja - 23 august 2004

Cu vedere la plaja - 23 august 2004

23 Aug 2004   •   00:00
Cu vedere la plaja  -  23 august 2004

Jurnal de litoral

La Marea Neagra, Zeita Frumusetii miroase de-ti muta nasul din loc. Saracia, mizeria si mormanele de alge depozitate pe mal au transformat-o pe Venus intr-o statiune de cosmar. Hoteluri care cu greu isi mai poarta stelele, sezlonguri roase de ani, hidrobiciclete trecute mult de prima tinerete, terase populate cu... scaune libere, asa arata acum Venus.

Strazile ii sunt strabatute doar de cativa turisti rataciti.

La cat este Zeita de neingrijita, m-am mirat cum de mai are admiratori.

Nu pune pret pe infatisare, dar are pretentii destul de mari: este la fel de scumpa precum Zeul Olimp, care are hoteluri si de trei stele. Lustruite.

Totusi, cine mai este vrajit de "frumusetea" zeitei? Cat m-am plimbat prin statiunea Venus, am auzit vorbindu-se foarte mult ungureste.

Pentru cateva secunde, am avut senzatia ca ma aflu in judetul Harghita, nicidecum la Marea Neagra.

M-a trezit la realitate un copil, care isi certa parintele pentru proasta alegere de a veni la Venus. "De ce m-ai adus aici? Nu pot sa-mi fac prieteni. Sunt numai unguri. Si nici apa nu-mi place. Are numai alge!". Ce cosmar!

Vedete de la mare

De zece ani incoace, de cate ori vine la mare, creatoarea de moda trage la acelasi hotel. Zina Dumitrescu spune ca directorul hotelului la care sta pe timp de vara ii pregateste camera din timp. "De regula, ajung la mare in jur de 15 iulie. Cum se apropie aceasta data si intarzii sa apar, personalul hotelului se alarmeaza. Se teme ca nu mai vin", afirma doamna Zina. Asta pentru ca toata lumea o asteapta cu drag si mai-mai ca este mustrata daca vine la mare dupa data de 15 iulie. Doamnei modei romanesti nu i se rezerva orice camera, ci o frumusete de apartament. In fiecare an, fireste, acelasi.

Patru intrebari pentru Ilie Rosu

Interpretul de muzica populara care vede marea ca pe o femeie

  • Se castiga pe Litoral?

    Nu, din cate stiu eu nu se castiga ca si artist, pe Litoral, decat daca te multumesti cu putin. Acesta este unul dintre motivele pentru care multi solisti nu aleg varianta cantarilor la mare. Eu am fost vara aceasta pe Litoral, insa doar pentru a-mi petrece timpul cu familia. Astfel pot spune ca am castigat pe Litoral numai clipe minunate cu familia si experienta in ale scaldatului in mare.

  • Cum "suna" marea in cantecele dvs.?

    Iubesc marea si nu pierd nici o ocazie sa ajung pe Litoral. Eu vad marea ca pe o femeie si as canta-o la fel cum as canta despre o femeie: te ademeneste, te imbratiseaza, uneori nu te mai lasa sa pleci, iar la sfarsit te goneste (caci se termina sezonul). Te pacaleste si te seduce ca o femeie. Acesta-i farmecul marii: te invaluie la fel cum face si o femeie. Amandoua sunt pline de asemanari…

  • Unde si cum ati petrecut cel mai frumos concediu pe Litoral?

    In urma cu doi ani am stat pe Litoral cateva saptamani impreuna cu familia. M-am simtit bine din toate punctele de vedere, chiar si cazarea a reprezentat o surpriza placuta. Atunci am cantat pe terasa de la Radio Constanta impreuna cu mai multi colegi de breasla, printre care si Nicoleta Voica. M-am simtit bine si pot spune ca a fost unul dintre cele mai reusite concedii petrecute pe malul marii.

  • Cu ce artist v-ar placea sa formati, la un moment dat, un duet?

    Mi-ar placea sa cant alaturi de cantareata de muzica populara Mariana Ionescu, pentru ca o admir ca si artist. Canta frumos si curat. Cred ca ne potrivim si ca stil si ca ambitus. In orice caz, daca este sa fac un duet cu cineva, va fi, in mod automat, de sex feminin. (Roxana I. Ancuta)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden litoral