x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden De calitate - Arsinel aduce "Parfum de romanta"

De calitate - Arsinel aduce "Parfum de romanta"

de Catalina Iancu    |    09 Mai 2006   •   00:00
De calitate - Arsinel aduce "Parfum de romanta"

Dupa spectacolul "Parfum de Mitica", de la Teatrul Tanase, directorul Alexandru Arsinel aduce publicului "Parfum de romanta". Actorul-cantaret va lansa un nou CD cu cele mai frumoase romante.

Dar de unde dragostea pentru acest gen muzical? "Este o traditie in familia mea. Tata canta extraordinar romante. Si de-atunci mi-au ramas in suflet", ne-a dezvaluit renumitul actor.

"Primele single-uri si LP-uri le-am scos la Electrecord, in urma cu vreo 30 de ani. Ne leaga, deci, amintiri de-o viata. Primul material a fost un LP realizat «la comanda», daca pot spune asa. Iar cererea a venit «de sus», prin minister. Este vorba despre un material pe care l-a cerut diaspora si care continea melodii atat in limba romana, cat si in engleza. Se numea «Mana, birjar» si continea evergreen-uri dupa Frank Sinatra sau Nat King Cole. Cand a aparut acest LP? «Pai, prin 1800... toamna», a glumit Arsinel. Adica prin 1978.

MUZICA RETRO. In urma cu doi ani, artistul a lansat CD-ul "O strangere de mana", pe care a inclus "Si-n chiosc fanfara canta", "Astazi e ziua ta", "De ce nu-mi vii", "Sa nu ne despartim", "Azi noapte te-am visat", "Zaraza" sau "Cel mai frumos tango din lume". Mai are la activ CD-ul "Ce faci asta seara tu?", ce cuprinde piese precum "Sa-mi canti cobzar", "Valurile Dunarii", "Du-ma acasa mai tramvai", "Ciobanas cu trei sute de oi", "Ce sa fac daca-mi placi", "La casuta alba" sau "Sanie cu zurgalai". Pe scurt, mai toate melodiile sale sunt retro.

DORURILE LUI ARSINEL. Anul acesta, la sugestia celor de la Electrecord, Alexandru Arsinel a realizat "Parfum de romanta", un nou CD ce cuprinde 16 melodii: "Mandra mea de alta data", "In fanul de curand cosit", "In raristea de langa vii", "Dorurile mele", "Am iubit doi ochi albastri", "Iti mai aduci aminte toamna", "Te astept pe acelasi drum", "Daca-n douazeci de toamne", "Frumoasa mea cu ochii verzi", "Scrie-mi mama despre satul", "De ce m-ati dus de langa voi", "La fereastra cu zorele", "Calugarul din vechiul schit", "Ai si venit la mine toamna", "La fereastra casei mele", "Crucea alba de mesteacan". "Ma bucur nespus ca in sfarsit mi-am putut realiza acest vis mai vechi. Albumul va fi lansat la sfarsitul lunii iulie", ne-a declarat artistul.

POVESTIRI
"Sunt melodii reactualizate, cantate de baiatu’ intr-o maniera proprie. Adica in maniera unui actor. Romantele sunt niste povestiri sensibile, pe care un actor le poate interpreta intr-un mod aparte. Ma bucur nespus ca in sfarsit mi-am putut realiza acest vis mai vechi" - Alexandru Arsinel

CEL MAI…
Alexandru Arsinel se afla in top. A fost ales "Cel mai iubit actor al anului 2005" si, in acelasi timp, se numara printre... "Cei mai sexy romani". N-am spus-o noi, ci l-a ales publicul, conform unui sondaj IMAS. Si nu numai ca este un actor iubit, ci si un solist extrem de talentat.

Arsinel poate da clasa oricand unor neica-nimeni care se cred cantareti. Si e bine ca, alaturi de Stela Popescu, aduce "Sare si piper" la National TV in fiecare duminica. Cei care vor sa cante cu adevarat ar trebui sa-i roage pe Stela si Arsinel sa le dea lectii de muzica!
×
Subiecte în articol: antimonden arsinel