x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Diaspora are o miss manelista

Diaspora are o miss manelista

11 Aug 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Ca sa ajungi la scena-scoica a Festivalului Callatis, trebuia sa treci de filtrul sutilor de buzunare si posete, care au venit in "formatie" luni seara in Portul Turistic Mangalia. Mii de oameni se ingramadeau la mici si la fulgi de creveti, in asteptarea deschiderii mult trambitatului eveniment.
DANA ANDRONIE, DANA CIOBANU

Toata seara, jandarmii au cerut intariri. Erau depasiti de afluxul mare de oameni, estimat la peste 40.000 de spectatori. In numar mare s-au infiintat la fata locului si hotii de buzunare, care au avut mult de munca la Mangalia. La cat de multi am identificat, banuim ca si ei au cerut intariri.

DIN PUTUL GANDIRII. Cu o jumatate de ora inainte de inceperea spectacolului, amfitrionul Gabriel Cotabita a inceput sa incalzeasca spectatorii, vorbindu-le din spatele scenei, asezat comod la o masa. Mai tragea un fum din tigara, mai baga un "Buna seara, Callatis, buna seara, Romania!". Publicul din tribunele pline-ochi (accesul fiind liber) i-a facut jocul, fluierand de zor. Nu si-a aratat chipul decat dupa ce parapanta Salvamarului a survolat zona, cateva barci cu motor au agitat apele portului si de pe o corabie au fost trase focuri spectaculoase de artificii deasupra marii.

Partenera de prezentare a lui Cotabita, "vedeta" TVR Sorana Belciu, si-a dat, toata seara, cu stangu-n dreptul. Pentru exemplificare redam doar o cugetare adanca: "Concurentele au auzit despre Targul de fete de la Gaina, o traditie seculara care a avut loc luna trecuta". Gabriel nu s-a simtit deloc confortabil alaturi de Sorana si nu s-a putut abtine sa n-o taxeze: "Te-ai dus in public sa iei pulsul? Vad ca e destul de ridicat". Se referea la fustita prezentatoarei, care ii dezvelea generos picioarele.

CHIUL. Prima seara a festivalului a fost dedicata concursului Miss Diaspora. 17 romance din 16 tari s-au intrecut la orice altceva decat la frumusete. Probele "de foc" au fost: costumul popular si intrebari de cultura generala, proba culinara si rochia de seara. Juriul a avut o grea misiune: cele 600 de note obtinute per total de concurente au fost adunate in mai putin de 10 minute. Printre judecatori ar fi trebuit sa se numere si Stela Popescu si Sergiu Nicolaescu. Daca actrita si-a motivat absenta invocand ora prea inaintata pentru varsta ei, regizorul a tras chiulul fara sa-i avertizeze macar pe organizatori.

STRATEGII. Finalistele si-au scos asii din maneca pentru a cuceri titlul de Miss Diaspora. Moldoveanca Olesea Detiuc si-a inceput numarul de dans sprijinindu-se de un perete de decor ca de o bara de strip-tease. Si a continuat in stil oriental pe melodia Gloriei Gaynor "I Will Survive", ca si cum ar fi auzit o manea de-a lui Minune. La fel de talentata s-a aratat si Iustiana Ivan din Olanda. Romanca din Statele Unite Gabriela Schiop i-a impresionat pe marinari recitand din Vasile Alecsandri. In loc sa ne serveasca o portie de flamenco, Corina Oanca, din Spania, ne-a aratat cum se danseaza pe manele in Diaspora. Moldoveanca Olesea a pus mana pe coronita de Miss, pe care a reusit sa o rupa. Si pe un premiu care nu a mai fost anuntat de prezentatori, in valoare de 50 de milioane de lei. Pe locul doi s-a clasat fata din Statele Unite, care a primit, pe langa cele 30 de milioane, si Premiul de Popularitate al telespectatorilor, iar "medalia de bronz" a ajuns in Olanda, la Iustiana Ivan, impreuna cu 20 de milioane de lei. In concluzie, Miss Diaspora n-a fost un concurs al frumusetii, dar nici al desteptaciunii. A fost o copie palida a Miss Boboc. Organizatorii au reusit totusi sa revolutioneze competitiile de acest gen, prin prezentarea concurentelor in momentul eliminarii din cursa.

DIN CULISE. Catalin Maruta a fost cocotat de organizatori langa torta olimpica pe pe scena-scoica. Nu a avut probleme cu mica acrobatie, dar a avut de indurat atacul gandacilor zburatori. Ametit de invazie, prezentatorul si-a uitat mobilul pe vas. L-a recuperat la 3:00 dimineata, a doua zi.

Anca Turcasiu s-a prezentat la machiaj inca de la orele pranzului, desi aparitia sa televizata era programata abia dupa miezul noptii. La emisiunea "Callatis Club", moderata de acelasi Maruta, Anca le-a dat un sfat existential femeilor de pretutindeni: "Doamnelor, sa nu fiti proaste ca mine, sa iesiti mereu in fata, sa nu va lasati date la o parte". Gura pacatosului adevar graieste!

Reprezentanta Greciei la Miss Diaspora a lesinat dupa ce a fost eliminata din competitie. Cei de la Ambulanta i-au injectat o fiola de calciu, dar Mihaelei Marginean i-au trebuit vreo 20 de minute sa-si revina. Se pare ca lesinul a fost cauzat nu de eliminare, ci de o cearta la telefon cu iubitul.

Concurenta din Austria, Cristina Oltean, si-a uitat geanta si rucsacul, cu pasaport cu tot, la Casa de Cultura din Mangalia, unde s-a desfasurat emisiunea "Callatis Club".

Desi este coregrafa renumitului cantaret turc Tarkan, Iulia Altenkruger din Germania nu a impresionat juriul prin miscarile scenice. Nici rochia nu a ajutat-o la puncte, cu toate ca ii scotea excesiv in evidenta formele rubiconde.

Gabriel Cotabita transpira prin toti porii. Cum iesea de pe scena, era preluat de macheuza, care-i turna tone de pudra pe fata si pe piept. Prezentatorul isi domolea nervii tragand cu sete din tigara. Langa el, pe bancuta, Sorana Belciu avea o problema cu gandacii zburatori, care ii foloseau cocul drept pista de aterizare.

Nicolae Furdui Iancu e un barbat foarte grijuliu cu pretiosul costum de scena. Ca sa nu il sifoneze, il impacheteaza frumos si-l transporta intr-o valiza cu rotile.

Nici nu intrase pe scena, ca trupa Parlament era deja pe picior de plecare. Baietii aveau programat un concert la Bazooka lui Romica Tociu, din Olimp. Erau si motivati financiar, caci patronul platea destul de bine, incat sa le mai ramana bani si dupa ce-si fac plinul la masina.

Membru in juriu, Catalin Botezatu este si cel care le-a imbracat pe Miss-uri la proba culinara si cea a rochiilor de seara. Desi creatiile lui sunt destul de scumpe, organizatorii nu au catadicsit macar sa-l treaca pe lista sponsorilor. Noroc cu Cotabita, care-i mai pomenea numele la microfon. Botezatu s-a suparat si a renuntat sa mai premieze castigatoarea cu rochia de seara purtata pe scena, asa cum intentiona. A stat langa Olesea Detiuc, in cabina, pana ce aceasta s-a dezbracat si si-a recuperat creatia. Designerul a fost dezamagit de masurile concurentelor, respirand usurat ca majoritatea toaletelor cu care le-a acoperit se puteau mula chiar si pe forme mai rotunde.

EXCES DE ENERGIE

In spatele scenei, Dan Bittman se agita ca un leu in cusca. Ca si cum nu ar fi fost destul de energic, Bittman a mai cerut si o cafea. Cu haina pe umar, gesticula tot timpul si facea glume cu ziaristii care stateau la rand la interviuri. L-a zarit pe Cotabita si a sarit sa-l pupe, ignorand siroaiele de transpiratie mustind de pudra de pe fata acestuia. Se pare ca doar liderul Holograf dadea pe afara de buna dispozitie. Ceilalti Holografi stateau cuminti la o masa, asteptand sa intre pe scena. Romeo Dediu a venit alaturi de sotie si fiul Alex. Recitalul nu a fost la inaltimea asteptarilor, pentru ca sonorizarea le-a jucat feste. In plus, nici membrii Holograf n-au respectat notele de pe portativ.

COMUNICARE

Pentru a se inscrie la Miss Diaspora, concurentele au avut de indeplinit doua conditii esentiale: sa fie de origine romana si sa traiasca intr-o tara straina. Toate cele 17 tinere aspirante la coronita Callatis-ului au corespuns cerintelor, dar nu prea mai stapaneau limba romana. Asa se face ca se intelegeau mai bine in engleza. Probleme de comunicare au aparut chiar si cu organizatorii. Atunci cand li s-a cerut sa se alinieze in ordine alfabetica, se uitau ca mata-n calendar. A trebuit sa fie luate de mana, una cate una, si asezate in coloana. Noroc ca numarul 13, reprezentanta Moldovei, a iesit castigatoare, ca altfel riscam sa se ajunga la o situatie penibila, asemanatoare celei de la Cerbul de Aur.

  • Reprezentanta Greciei la Miss Diaspora a lesinat dupa ce a fost eliminata din competitie. Cei de la Ambulanta i-au injectat o fiola de calciu, dar Mihaelei Marginean i-au trebuit vreo 20 de minute sa-si revina. Se pare ca lesinul a fost cauzat nu de eliminare, ci de o cearta la telefon, cu iubitul.

  • Finalistele si-au scos asii din maneca pentru a cuceri titlul de Miss Diaspora. Moldoveanca Olesea Detiuc si-a inceput numarul de dans sprijinindu-se de un perete de decor ca de o bara de strip-tease. Si a continuat in stil oriental pe melodia Gloriei Gaynor "I will survive". Membru in juriu, Catalin Botezatu este si cel care le-a imbracat pe Miss-uri la proba culinara si cea a rochiilor de seara.

    COCKTAIL

  • ION LACEANU FUGE DUPA ZMEE. Scotianul autohton, "cimpoerul" Ion Laceanu, se afla in perioada aceasta pe Litoral. Mai exact, la Costinesti, unde canta la restaurantul Poienita. Daca seara sustine spectacole, ziua se joaca pe plaja cu un zmeu imens, reusind astfel sa atraga in jurul lui toti copiii din zona. Acum este putin mahnit pentru ca a reusit performanta de a pierde trei telefoane, de cand se afla la mare, iar lumea nu mai are cum sa il gaseasca. In plus, si colegii lui din orchestra au patit la fel, adica au ramas fara celulare, pentru ca si-au lasat camerele de la hotel descuiate… (Roxana I. Ancuta)

  • IUBITA LUI FUEGO DA AUTOGRAFE. "Focul" muzicii romanesti, Paul Surugiu, se relaxeaza impreuna cu iubita lui, Ana Maria, pe Litoral. Acum cateva zile, cei doi s-au oprit la o terasa pentru a manca o pizza. In timp ce asteptau deliciosul preparat culinar italienesc, un grup de tineri s-a apropiat de masa lor, i-a salutat respectuos si cativa dintre ei au scos dintr-o geanta ultimul album al lui Fuego: "Despre iubire". Surpriza mare a venit atunci cand admiratorii au rugat-o pe Ana sa le dea cate un autograf pe coperta albumului, aproape ignorandu-l pe artist. Dar, amuzat pe de o parte si contrariat pe de alta, Fuego le-a intrebat pe fete de ce nu ii cer lui autograf. "Am fost uimit ca i-au cerut autograf iubitei mele si nu mie. Nu eram obisnuit. M-au lamurit insa spunandu-mi ca de la mine au de anul trecut. Se pare ca pe toti i-a vrajit cu frumusetea ei, la fel cum a facut-o si cu mine", a declarat Fuego. (Roxana I. Ancuta)

  • BIANCA BRAD PLEACA IN CARAIBE. Tot mai multe vedete autohtone aleg sa-si petreaca vacantele de vara peste hotare. Motivul pe care-l invoca toti este cam acelasi: pe Litoralul romanesc, raportul calitate-pret este in dezavantajul turistului. Anul acesta, Bianca Brad nu si-a udat deloc picioarele in apa Marii Negre si nici nu si-a ars talpile pe nisipul din statiunile noastre. Prefera sa incerce aceste lucruri in Caraibe, unde, cu siguranta, va avea parte nu numai de un nisip foarte fierbinte, ci si de zile si nopti pe masura, si asta pentru ca acela care o insoteste este nimeni altul decat iubitul ei. "Voi fi plecata acolo cateva saptamani si, chiar daca nu pentru asta ma duc, sper totusi sa-mi gasesc ceva frumos de cumparat.

    GALERIE FOTO

    ZI DE VARA PANA-N TOAMNA -11 august 2004

    Scandal in moda

    Litoralul azi

    Cu vedere la plaja
  • ×