x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Doina altoita cu rock’n roll - "Zdubii", la 10 ani

Doina altoita cu rock’n roll - "Zdubii", la 10 ani

de Anca Stanescu    |    02 Dec 2006   •   00:00
Doina altoita cu rock’n roll  -  "Zdubii", la 10 ani

Special Guest: MC Vasile from Marsa.10 ani e o varsta pe care nu multe trupe o prind! Zdob si Zdub tocmai a trecut acest prag si, spune Roman, "nu se stie ce va fi mai departe, dar mergem inainte". "Ethnomecanica" nu e un simplu album, ci o compilatie a unei varste respectabile!

Special Guest: MC Vasile from Marsa. 10 ani e o varsta pe care nu multe trupe o prind! Zdob si Zdub tocmai a trecut acest prag si, spune Roman, "nu se stie ce va fi mai departe, dar mergem inainte". "Ethnomecanica" nu e un simplu album, ci o compilatie a unei varste respectabile!

In Clubul The Gossip, joi, ora 20:30, se mai gaseau locuri doar pe scaune. Asta pentru ca toata lumea era in picioare, dansand. Surorile Osoianu (cinci la numar, toate costumate popular) au "pregatit" atmosfera, cantand la tamburina cateva "perle" din folclor… Rand pe rand, cei sase "magnifici" moldoveni si-au facut aparitia si au demarat in tromba, nelasand pe nimeni sa stea locului. Piesa de inceput, Nenea Gorbaciov-Hora Cosmica (cu un videoclip bonus), l-a "dojenit" un pic pe ex-presedintele rus, care a crezut ca poate interzice betia taind viile. Au urmat "Ciocarlia", "Doina Haiducului", "Cantec de drum", "Haitura", "Batuta".
"Sa dea Dumnezeu sa aveti mai multe-n viata voastra ethno decat mecanica", s-a adresat Roman "concetatenilor". "Ethnomecanica", titlul albumului, se refera la concurenta vietii pe care o traim cu totii, mecanizata pana in cele mai mici amanunte, si la nevoia noastra de a ne reintoarce catre radacinile populare.

MIORITA, LA CIMPOI. Special Guest: MC Vasile from Marsa. Bineinteles ca si la lansarea noului album al "zdubilor", MC Vasile a incalzit publicul cu "Dimineata pe racoare", acorduri pe care le stie cel mai bine. A cantat pe un ton inalt, cu patos si mandrie, si-apoi a vrut sa spele putina. Pe semne ca-l chema… tuica. "Ce-i, nea Vasile, te grabesti? Vrei sa bei tuica? Mai asteapta zece minute", l-a oprit din drum liderul Roman. Cu tuica, fara tuica, drumul tot lung e! Nea Vasile trebuie sa ajunga si acasa, la Marsa… Miorita a fost ultima piesa a concertului, interpretata la cimpoi de unul dintre "zdubi". Publicul a vrut bis si a primit "In the Death Car" din Arizona Dream. Sa-i dam bataie cu Zdob si Zdub! Sa cumparam "Ethnomecanica" sa ne "simtem" bine!
INFO

FESTIVAL CARITABIL. Festivalul Brazilor de Craciun, manifestare organizata in scopuri caritabile de "Salvati copiii", este gazduita anul acesta de Hotel Marriott. Bradutii poarta semnaturi celebre: Doina Levintza, Razvan Ciobanu, Irina Schrotter, Agnes Toma, Rita Muresan, Ingrid Vlasov, Wilhelmina Artz, Irina Marinescu, Alexandru Ghildus, Andreea Raicu, Andreea Esca, Oana Cuzino, Ioana Moldovan, Dana Razboiu, Marius Moga. Licitatia se va desfasura la 5 decembrie si va fi prezentata de Andi Moisescu. Beneficiarii sunt copiii cu posibilitati reduse de integrare scolara. Imnul festivalului este compus de Marius Moga si trupa Simplu. (Anca Stanescu)

LA STIRI! Anul acesta, Catalin Botezatu va avea parte de o aniversare in direct. Duminica, 3 decembrie, renumitul creator de moda implineste 40 de ani. Postul de stiri N24 ii ofera cu aceasta ocazie un cadou mai putin obisnuit: prezenta pe micile ecrane, in calitate de prezentator al unui jurnal. Exact in momentul schimbarii prefixului, la ora 18:00, Bote se va afla la pupitrul stirilor N24. Designerul va aduce impreuna cu Oana Mudura, prezentatoarea postului, cele mai proaspete stiri mondene. Cu o zi inainte de inedita aparitie, Catalin isi va sarbatori ziua de nastere alaturi de prieteni, la Club Bamboo. (Catalina Iancu)
×
Subiecte în articol: antimonden