x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Doroftei il invata pe Guta sa boxeze

Doroftei il invata pe Guta sa boxeze

25 Noi 2004   •   00:00

PREGATIRE - Manelistul vrea sa cunoasca tehnici de autoaparare

Din scena, direct in ring. Aici vrea sa ajunga Nicolae Guta, proclamat de adoratorii lui "regele manelelor". Pentru ca nu-l mai satisface conditia fizica, interpretul se apuca serios de sport.
ROXANA I. ANCUTA

PROFESOR. Sub atenta supraveghere a lui Titi Tudor, Leonard Doroftei ii arata lui Nicolae Guta primele scheme din box

Cu doua saptamani inaintea unui megaspectactacol pe care-l pregateste, Guta vrea sa-nvete sa boxeze. Apropiati ai manelistului spun ca Nicolae a luat-o in serios cu sportul si cu tehnicile de turtit nasuri si spart "mecle" dupa ce un rival al sau, alt varf al manelelor, l-ar fi atacat verbal, mai in gluma mai in serios, intr-o emisiune tv. La randul sau, solistul crede ca o buna pregatire fizica nu strica nimanui si ca este bine sa stie cateva tehnici de autoaparare. Prin urmare, Guta l-a contactat pe campionul nostru mondial la box profesionist, Leonard Doroftei, rugandu-l sa-l antreneze putin si sa-l invete sa-mparta, daca este cazul, cateva "stangi" ori "drepte" posibililor sai adversari. Doroftei a acceptat sa-i predea lui Guta lectii de box, mai ales ca acesta din urma il considera pe pugilist idolul sau.

LECTII. Intalnirea si discutia dintre manelist si sportiv a avut loc intr-un cadru menit sa-l familiarizeze pe Guta cu "barnele" mutate din loc. Adica la sala de sport Leonard Doroftei din Ploiesti, unde se desfasurau, de altfel, meciurile de selectie pentru Cupa Romaniei la box, pentru cadeti, editia a III-a. Insa, inainte ca Doroftei sa-si faca aparitia, Guta a stat cuminte printre spectatori si a urmarit cu atentie rafalele de pumni pe care si le trageau micii boxeuri. In tot acest timp, cantaretul a purtat dupa el o pereche de manusi de box, in miniatura, primite cadou de la Titi Tudor, marele antrenor care l-a descoperit pe Doroftei.

PRECAUTIE. "Ma pregatesc pentru o eventuala provocare, dar nu neaparat din partea lui Adi Minune. Eu il respect mult, dar daca vreodata il tin curerele si crede ca vrea sa boxam, de ce nu, o facem si pe-asta. Dar trebuie sa spun totusi ca nu ma antrenez cu un scop anume. In primul rand, vreau sa ma antrenez pentru mine. Pentru a fi in forma. Am vazut ca in ultimul timp si in lumea muzicii s-au facut anumite provocari si daca voi fi pus in postura de a ma bate cu cineva, sa nu fiu luat prin surprindere. Este bine pentru securitatea mea. Cred ca orice om trebuie sa-si ia masurile de precautie", ne-a declarat cantaretul.

Dar iata care au fost si reactiile lui Doroftei: "Am primit din partea lui o invitatie la spectacol, pe care, daca-mi va permite si timpul, o voi onora cu placere. In ceea ce priveste dorinta pe care si-a exprimat-o, sigur, daca are nevoie de sfaturile mele, cu placere! Are nasul sacul plin de idei". Si la o prima vedere, Leonard chiar i-a dat un sfat: "Fuga-i rusinoasa, dar e sanatoasa".

ANIVERSARE. Dar sa revenim la spectacolul de care aminteam la inceputul articolului. Show pentru care Guta se pregateste trup si suflet. El vrea sa fie intr-o forma buna, pe scena, mai ales ca are peste 20 de invitati si este vorba despre un concert aniversar: 15 ani de cariera Nicolae Guta.

"Spectacolul va avea loc pe 3 decembrie, la Sala Palatului si marcheaza 15 ani de cand am debutat in muzica. In spatele acestor ani se ascunde o munca serioasa, care mi-a adus multe satisfactii pe plan profesional si o mangaiere sufleteasca. Fara muzica, nu cred ca as fi putut exista. Deseori m-am intrebat ce s-ar fi intamplat daca n-as fi fost harazit de la Dumnezeu sa cant. In altceva, nu m-as fi regasit.

Din sapte zile pe saptamana, patru le cant. La petreceri, cant cel putin zece ore live si mi se intampla ca dupa ce ajung acasa, desi sunt foarte obosit, sa incep iar sa cant. Chiar mi-e ciuda pe mine si-mi zic: «Uite, ma, in loc sa ma odihnesc, ma apuca iar cantatul»."

TEHNICI

"Vreau sa fiu in forma. Nu ma antrenez pentru ceva sau cineva anume, dar este bine sa stiu si eu cateva tehnici de autoaparare. Pentru orice eventualitate. Si cred ca in ultimul timp m-am ingrasat, asa ca vreau sa dau jos kilogramele in plus" - Nicolae Guta manelist

SFATURI

"In ceea ce priveste dorinta lui, sigur, daca are nevoie de sfaturile mele, cu placere! Are nasul sacul plin de idei dar, ca un prim sfat, ii spun ca «fuga-i rusinoasa, dar e sanatoasa»" - Leonard Doroftei, boxeur

FAC ORICE IUBIRE !
La spectacolul lui Guta, "Fac orice iubire", care va avea loc pe 3 decembrie, la Sala Palatului, vor urca pe scena peste 20 de invitati. Printre acestia se numara Liviu fost Guta si Daniel@, Sexxy, Blondy, Elisabeta Turcu, Mioara Velicu, Florin Salam, Jean de la Craiova, Vali Vijelie si Jean Constantin. "Am adus nume sonore, ca sa fie toata lumea multumita", spune Nicolae Guta. Totodata, ne-a declarat ca acest eveniment ii dedica si iubitei lui, Sorina, care de cinci ani i-a fost alaturi.
×
Subiecte în articol: antimonden doroftei guta