x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Evoluţie - Trofeu, fără buletin

Evoluţie - Trofeu, fără buletin

de Dana Cobuz    |    13 Aug 2007   •   00:00
Evoluţie - Trofeu, fără buletin

Să nu credeţi că, dacă e mic şi fără vedetisme, un festival de muzică nu poate fi degrabă inghiţitoriu de bani! Factura totală a Festivalului Tinereţii de la Costineşti se ridică la aproape o sută de mii de euro.

Să nu credeţi că, dacă e mic şi fără vedetisme, un festival de muzică nu poate fi degrabă inghiţitoriu de bani! Factura totală a Festivalului Tinereţii de la Costineşti se ridică la aproape o sută de mii de euro.

Mai bine de 20.000 de euro s-au dus numai in premiile asigurate de organizatori şi de sponsori pentru căştigătorii celei de-a treia ediţii a Festivalului Tinereţii. Marele trofeu, o Dacia Logan standard, şi scuterele destinate premianţilor I de la cele trei secţiuni ale concursului au străjuit patru zile şi patru nopţi scena amplasată pe plaja de lăngă Obelisc. "Nu m-am liniştit pănă nu le-am văzut aduse aici. Dacă am vrut ceva neapărat a fost să asigurăm toate premiile pe care le-am anunţat prin regulamentul concursului", ne-a spus organizatorul festivalului, Viorel Stoica. Emoţiile sunt de inţeles atunci cănd te angajezi să dai premii comparabile ca sumă cu cele oferite la Festivalul de muzică uşoară de la Mamaia.

EVALUARE. Ce-a fost cu plus, ce-a fost cu minus la această ediţie a Festivalului Tinereţii? Ne-a răspuns chiar preşedintele juriului, compozitorul Jolt Kerestely: "Voci mult mai bune decăt in anii trecuţi. Dificilă a fost jurizarea concurenţilor din categoria de interpretare 9-14 ani. Nu poţi compara corect o voce la 9 ani cu una la 14 ani". O deficienţă la nivelul organizării sesizată de preşedintele juriului este legată de felul in care colegii juraţi din străinătate nu au fost trataţi chiar după toate legile ospitalităţii. Translatorii au cam lipsit, la fel cum a lipsit un ghid care să le arate căteva obiective turistice din zonă. Bulgarul Done Tsvetkov, membru al juriului, nu s-a arătat insă deranjat de aceste aspecte. A găsit singur drumul de la Varna la Costineşti, iar pe litoralul nostru s-a descurcat binişor. E adevărat că nu e la prima vizită in Romănia. In calitate de principal organizator al Festivalului "Discovery" (un fel de Cerbul de Aur al bulgarilor), dar şi de producător al unor artişti de la sud de Dunăre, a mai văzut căte ceva din ţara noastră.

Scena amplasată pe plajă a atras curioşii in număr destul de mare, deşi la terasele din vecinătate muzica bubuia in boxe. Notorietatea lui Cătălin Măruţă (prezentator in prima seară de festival) şi artiştii care au susţinut recitaluri - Viţa de vie, Ligia Moldovan, Alina Dincă, Anda Florea, Natasha, Noni Borşan, Nicoleta Cengher, The Oceanview - au acaparat atenţia turiştilor.

CÃ...ŞTIGĂTORII. La numai 10 ani, Alexandra Stanciu a plecat acasă cu marele trofeu (Dacia Logan). Interpretare 9-14 ani: Andreea Ilie şi Daniela Marin (locul I); Iuliana Puşchilă (locul al II-lea); Lăcrămioara Băcăilă, Nicoleta Gavriliţă şi Andreea Olariu (locul al III-lea). Interpretare 15-21 de ani: Cătălina Rusu şi Rucsandra Iliescu (locul I); Andreea Ion (locul al II-lea); Alin Văduva, Cristina Vasiu şi Ana Maria Ilie (locul al III-lea). Creaţie: "My heart will go on" - compozitor Viktor Stoyanov, interpret Teodora Ganchera, şi "Love is in the Air" - compozitor Marcel Iorga, interpret Doina Spătaru (locul I); "Simple cuvinte" - compozitor Teodor Oprişănescu, interpret Sorin Briciu (locul al II-lea); "Soarele" - Mirela Vasile. Sahia Film a oferit trei videoclipuri pentru ocupanţii locurilor I. Primăria Costineşti a pus la bătaie zece premii speciale constănd in locuri in tabăra de copii din staţiune.

×
Subiecte în articol: antimonden locul