x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Fashion Week fără strălucire

Fashion Week fără strălucire

de Catalina Iancu    |    17 Apr 2008   •   00:00
Fashion Week fără strălucire

AMESTECATURĂ ● Colecţii de primăvară-vară-toamnă-iarnă
Anunţat cu surle şi trîmbiţe, Festivalul de Modă n-a mai avut strălucirea ediţiilor anterioare. A lipsit ceva, sau mai bine-zis cineva: s-a simţit din plin absenţa lui Cătălin Botezatu.



AMESTECATURĂ ● Colecţii de primăvară-vară-toamnă-iarnă
Anunţat cu surle şi trîmbiţe, Festivalul de Modă n-a mai avut strălucirea ediţiilor anterioare. A lipsit ceva, sau mai bine-zis cineva: s-a simţit din plin absenţa lui Cătălin Botezatu.


Cine stătea la fiecare ediţie a Bucharest Fashion Week să dirijeze toată armata de modele în culise şi pe podium? Cine făcea regia întregului festival şi se ocupa de bunul mers al colecţiilor? Şi mai ales cine nu dormea trei săptămîni înainte şi vreo două după eveniment? Ei bine, locomotiva Botezatu n-a avut timp de data aceasta să tragă după el tot trenul festivalului. Aşa că ediţia de primăvară a fost una mai mult decît ştearsă. Interesant este că, în timp ce străinii se bat pe "ţarul” român, în ţară nu s-a găsit nimeni să-l convingă să fie prezent la Săptămîna modei! Concret, grecii s-au certat între ei zile în şir să-l aducă şi în Creta şi la Atena. "Chicago Fashion Week” a ţinut neapărat să-l aibă pe podium. Mai mult decît atît, dintre toţi participanţii, site-ul oficial al festivalului de la Chicago îl scoate în faţă şi se deschide cu fotografii ale colecţiei Botezatu. Iată dovada: http://www.chicagofashionweek.com/calendar.html.


FĂRĂ NUMĂR...UL 1. Dacă designerul number one a lipsit motivat – fiind prins între două show-uri de pe două continente, evident, n-a mai avut cine să se ocupe de detalii la festivalul modei de la Bucureşti. Nici PR-ii ediţiilor precedente (vreo trei la număr) n-au mai fost prezenţi, astfel că (dez)organizarea s-a făcut simţită. Ghionion "de neşansă” sau neprofesionalism? Nu s-au găsit acreditările de presă lăsate la recepţie, n-au fost mape de presă cu prezentările, ba s-a mai pierdut şi comunicatul cu desfăşurătorul colecţiilor! Dacă n-aţi fost prezenţi, n-aţi pierdut nimic! Fiindcă nici podiumul n-a strălucit ca-n alte dăţi, aşa că nu e de mirare că pe la jumătatea manifestării au început să rămînă locuri goale în sală. Dar să vorbim şi despre eveniment, că doar nu degeaba ne-am dus pînă la hotelul din Vitan-Bîrzeşti, acolo unde miercuri seara s-a ţinut festivalul. La una dintre colecţii s-au executat şi coafuri (adică retuşuri) în direct, ba chiar şi un tuns "live”, de-ţi era mai mare mila de părul lung al fetei care a fost sacrificat. Mult sclipici, pe alocuri kitsch şi mai nimic de reţinut. Mai precis, mult zgomot pentru (mai) nimic.


BOMBOANA DE PESTE TO(R)T. Vedetele au lipsit (aproape) cu desăvîrşire, în afară de eterna Bahmuţeanu şi fascinanta Columbeanu. Prima a stat (în public), iar a doua a defilat pentru mai toate colecţiile prezente, de ne-am plictisit de cîte ori am (re)văzut-o pe podium. Ori a secat conducta de manechine în România, de nu mai are nimeni loc de fostul Gabor al modei mioritice, ori aceasta doreşte să elimine toată concurenţa, să nu mai aibă Iri ce privi, şi eventual, ce alege. Poate cine ştie, viitoarea ediţie se va face doar cu Monica, singurul manechin-vedetă-mireasă de pe catwalk. Şi dacă tot am vorbit de oameni care driblează, centrează şi tot ei dau cu capul, să spunem ceva şi despre colecţia Lorenei Trică: am fi preferat să vedem un meci de fotbal. Căci rochiile ei multicolore ni s-au părut imposibil de purtat. Şi cine putea fi mai potrivită pentru rolul de mireasă învăluită-n curcubeu decît Geanina Corondan? Noroc c-a venit Mama Zina cu "La vie en Rose”, de-a mai salvat aparenţele.


Mai mult s-a vorbit decît s-a prezentat – fiindcă sponsorii festivalului au fost pomeniţi şi răspomeniţi, mai ceva ca acatistele, duminica, la biserică. Despre ţinute ce să mai zicem? Vorba lui Mircea Badea am văzut "colecţia de primăvară-vară-toamnă-iarnă”, adică de la tipuri de vestimentaţie minuscule pînă la haine groase, cu guler de blană. O amestecătură de toate pentru toţi (să nu-i spunem chiar varză de Dîmboviţa) puse claie peste grămadă. Sau, mă rog, una după alta. O parte dintre modele păreau tinere luate de pe stradă, aşa că nu mai pomenim agenţiile la care lucrează ca să nu le facem de rîs. Măcar imaginea festivalului a fost o fată frumoasă: Claudia Neghină.

×
Subiecte în articol: antimonden