x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Florin Chilian omologat!

Florin Chilian omologat!

de Dana Andronie    |    12 Mar 2008   •   00:00
Florin Chilian omologat!

PREŢ ● SUA şi Spania îl cer şi-l vor avea
"Câteva gesturi cabotine «scăpate» în spectacole nu-l recomandă ca făcând parte din categoria marilor învingători. Albumul «Iubi» rămâne totuşi o performanţă, greu de omologat", scria Miron Manega în 2001 despre Florin Chilian. VIDEO



PREŢ ● SUA şi Spania îl cer şi-l vor avea
"Câteva gesturi cabotine «scăpate» în spectacole nu-l recomandă ca făcând parte din categoria marilor învingători. Albumul «Iubi» rămâne totuşi o performanţă, greu de omologat", scria Miron Manega în 2001 despre Florin Chilian.


După şapte ani de la această "previziune artistică", stăpânul lui "Iubi" este râvnit de spanioli, dar şi de americani. Am putea spune că Florin Chilian şi-a confirmat valoarea, muzica lui devenind astfel un produs omologat, made in România. "Duioase, ironice ori sardonice, cântecele lui Chilian n-au nici o legătură cu rigorile show-biz-ului – scria acelaşi Miron Manega. Le sfidează fără să-şi fi propus să facă aşa ceva.

Florin Chilian n-a făcut decât să dea curs pasiunii sale. Sau nebuniei sale. Muzica lui va continua să se nască atât timp cât va dura această nebunie. Adică până în clipa în care el va ajunge vedetă. Căci cea mai grea încercare pentru un artist este succesul. Rămâne de văzut dacă va reuşi să-i supravieţuiască." I-a supravieţuit succesului, căci, dacă n-ar fi fost, n-am mai fi avut ce povesti acum...  

Chilian a fost invitat să viziteze distileria Jack Daniel’s din Nashville. Astfel că între 9 şi 13 aprilie artistul va onora (cu prezenţa) evenimentul patronat de Jack Daniel’s Global Music.


PERFORMANŢĂ. După Nashville urmează Valencia. Profesorul Carlos Flores Jubeiras, coordonatorul programului "Balcanii: atât de departe, atât de aproape", a ţinut să-l invite personal pe Florin Chilian în cadrul săptămânii interculturale (14-18 aprilie). Intenţia profesorului este de a face cunoscute societăţii cultura, istoria, arta şi... problemele Balcanilor. Acesta crede că muzica lui Chilian va aduce o valoare considerabilă spectacolului şi va ajuta la transformarea acestei săptămâni într-un eveniment cultural major. Florin Chilian a reuşit performanţa de a transmite prin muzica sa tot ceea ce a trăit. Rezultatul final: un amestec de revoltă şi de disperare, de urlet şi de şoaptă, de violenţă şi de tandreţe.

Dacă e să considerăm condiţia socială a artistului ca fiind interfaţa destinului său artistic, nu putem să nu observăm că în 2001 Florin Chilian avea un Trabant, iar acum are un Audi ultimul tip. Recunoaşterea publică a muzicii sale a evoluat aşadar de la Trabant la Audi, el rămânând, în fond, acelaşi Florin Chilian. Dacă în urmă cu şapte ani albumul "Iubi – Interfaţă la realitate" a fost editat în doar 1.000 de exemplare, în 2008 va fi reeditat, într-un tiraj de masă, pe măsura cererii de pe piaţă. De asemenea, în curând se va lansa videoclipul pentru piesa "Chiar dacă... (în 2008)", o producţie grafică cu o animaţie 2D şi 3D de excepţie.
 
 
 
 

×
Subiecte în articol: antimonden florin chilian