x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Florin Dumitrescu se pregăteşte să-şi sărbătorească ziua, de Florii, cu un meniu special: “O să mănânc guvizi prăjiţi, cu mujdei şi mămăligă rece”

Florin Dumitrescu se pregăteşte să-şi sărbătorească ziua, de Florii, cu un meniu special: “O să mănânc guvizi prăjiţi, cu mujdei şi mămăligă rece”

08 Apr 2017   •   18:00
Florin Dumitrescu se pregăteşte să-şi sărbătorească ziua, de Florii, cu un meniu special: “O să mănânc guvizi prăjiţi, cu mujdei şi mămăligă rece”
Sursa foto: DIANA OROS

Chef Florin Dumitrescu îşi sărbătoreşte ziua numelui duminică, de Florii. Pentru această ocazie, el ne-a dezvă­luit că îşi va pregăti un meniu special, cu guvizi, mujdei şi mămăligă rece, dar şi-a amintit și cum îşi petrecea în copilărie Paştele şi duminica dinaintea Învierii.

În duminica de Florii, chef Florin Dumitrescu este in­vitatul Florentinei Fântânaru într-o ediţie de sărbătoare a emisiunii “Dincolo de aparenţe”, de la An­tena Stars. El a povestit că, încă de mic, mergea des la biserică, împreună cu bunica sa, ba chiar la un moment dat a dormit o noapte întreagă pe covor, în lă­cașul sfânt, înainte de Paşte: “Îmi amintesc că am mers cu bunica mea şi am făcut curat, erau mai multe femei în vârstă cu nepoţii, era biserica plină de copii, am măturat, am şters praful, am spă­lat pe jos, am aranjat grădina. La un moment dat, deja fiind foarte târziu şi deşi stăteam aproape de biserică, nu ştiu cum s-a întâm­plat de am dormit acolo peste noapte. Toţi copiii ne-am aşezat frumos pe covor, ne-am învelit cu pături aduse de acasă şi am dormit chiar în acel loc!”, a po­vestit juratul emisiunii “Chefi la cuţite”.

Şi pentru că de Florii este dez­legare la peşte, chef Dumitrescu ne-a dezvăluit cum va arăta pen­tru el meniul ideal în această du­minică: “Aş mânca guvizi prăjiţi în mălai cu pesmet, cu un muj­dei de usturoi, plin cu verdeaţă, iar mămăliga aş face-o de vineri şi aş lăsa-o sub un prosop, să se usuce”. Florin crede că acest fel de mâncare ar avea succes indiferent de invitaţii de la masă: “Cred că oricare dintre oamenii care apar în top 500 milionari din Româ­nia a avut un moment în viaţa lui când a mâncat mămăligă veche”. Întreaga “confesiune” a lui Florin Dumitrescu o puteţi vedea du­minică, de Florii, de la 13.00, în emisiunea “Dincolo de aparenţe”.

×
Subiecte în articol: chef florin dumitrescu