x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Frumuseţile autentice, aşteptate la preselecţii

Frumuseţile autentice, aşteptate la preselecţii

de Catalina Iancu    |    31 Mai 2008   •   00:00
Frumuseţile autentice, aşteptate la preselecţii

Nu e de ici, de colo să ne viziteze ţara o divă de talie internaţională. Şi mai ales cînd are şi un (re)nume, formula de succes e garantată. Agenţia IMA ne-a anunţat, cu deosebită plăcere, sosirea în România a renumitului topmodel Sibel.

Nu e de ici, de colo să ne viziteze ţara o divă de talie internaţională. Şi mai ales cînd are şi un (re)nume, formula de succes e garantată. Agenţia IMA ne-a anunţat, cu deosebită plăcere, sosirea în România a renumitului topmodel Sibel. 

 

 

International Modeling Agency, deţinătoare a numeroase licenţe pentru concursuri interne şi internaţionale de frumuseţe pentru copii, fete şi băieţi, ne-a anunţat vizita în România a celebrului top model Sibel. Considerat unul din cele mai longevive modele internaţionale (începînd cu 1990), prezentă şi acum pe marile podiumuri, cîştigătoare a numeroase concursuri de Miss, coordonator internaţional şi director în juriul celor mai importante finale mondiale ale competiţiilor de frumuseţe, deţinătoare a lanţului de magazine care-i poartă numele (cu bijuterii şi confecţii din marile metropole), Sibel este considerată o adevărată “ambasadoare a modelingului şi imaginii Turciei în lume”. 

 

 

CINE ŞI CUM. La începutul lunii mai, Sibel a fost primită de oficialităţi din Satu-Mare, Oradea, Baia Mare, Cluj, unde s-au organizat conferinţe de presă. Ea va reveni în România pentru finala naţională a concursului Miss Model of The World România 2008, care va avea loc la 19 iulie, la Satu-Mare. Pentru preselecţia, pregătirea şi obţinerea titlului de Miss Model pot candida tinere cu vîrsta cuprinsă între 14 şi 25 ani şi înălţimea între 1,72 şi 1,82 m.

 

 

CÎND ŞI UNDE. Preselecţiile s-au desfăşurat în 28 oraşe, în patru faze. Practic, caravana frumuseţilor a trecut prin (aproape) toată ţara, mai precis, prin toate marile localităţi unde, vorba lui Florin Călinescu, te duci doar pîn’ la colţul străzii şi găseşti vreo trei Claudii Schiffer. Au mai rămas doar oraşele Ploieşti, Focşani, Galaţi, Constanţa, Bucureşti, Slatina şi Buzău. Fiindcă cererea a fost foarte mare, organizatorii au dorit să le ajute şi pe cele care nu au reuşit să ajungă la preselecţii atunci cînd caravana a trecut prin oraşul lor, aşa că doritoarele se mai pot încă înscrie prin e-mail, la office@showtimefactory.ro. 

 

 

DE CE? Se va organiza, de asemnea, un “training camp”, un fel de laborator de transformare, aşa cum l-au numit organizatorii. Aici concurentele vor urma cursuri de pregătire pentru finala naţională sub îndrumarea specialiştilor în domeniu (make-up artist, hair stylist, profesor de dicţie şi comportament, instructor de mişcare scenică, catwalk, instructor de fitness etc). ”Training camp-ul” va începe cu o săptămînă înainte de finala naţională şi se va desfăşura la Satu-Mare. În cursul celor şapte zile, concurentele vor avea incluse, pe lîngă un program de instruire foarte strict, şi activităţi recreative (sport), culturale (vizitarea atracţiilor turistice din regiune) şi administrative (recepţii oficiale, întîlniri cu reprezentanţii mass-media). Care este miza? Finalistele pot ajunge la o carieră internaţională, pot spera la o colaborare cu unele dintre cele mai mari agenţii de modele din lume. În finala naţională ar fi trebuit  să se califice 20 de fete, însă, fiindcă lupta pare deja foarte strînsă, specialiştii vor alege 30 de competitoare. Pentru luna septembrie, IMA va organiza un al doilea turneu de selecţie naţională şi finală pentru concursurile Miss World University şi Mister România, cîştigătoarele urmînd a reprezenta România şi Moldova la Finalele Mondiale din Coreea, iar băieţii la Mr. International în Singapore.

 

catalina.iancu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: antimonden