x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Hai noroc şi La mulţi ani, Eurovision!

Hai noroc şi La mulţi ani, Eurovision!

de Dana Cobuz    |    08 Oct 2010   •   00:00
Hai noroc şi La mulţi ani, Eurovision!

Pentru prima dată în istoria Selecţiei naţionale, alegerea piesei care va reprezenta România la Eurovision va avea loc live, chiar în noaptea de Revelion. Perioada de înscriere a început la 1 octombrie şi se va încheia la 5 noiembrie a.c.



La 9 şi 10 noiembrie va avea loc preselecţia pieselor înscrise şi validate de notar. Autorii care au primit recomandarea de a schimba interpreţii au la dispoziţie cinci zile (10-14 noiembrie) pentru a-şi reînregistra creaţiile cu noii artişti, aleşi ţinând cont de recomandarea juriului. De la 15 noiembrie, piesele care au fost alese pentru finală (minimum 12, maximum 17) vor fi disponibile pentru ascultare pe site-ul www.tvr.ro/eurovision, iar în perioada 6-30 decembrie se va face promovarea acestora, în condiţii de egalitate. Iubitorii acestui concurs vor trece în noul an cu paharul de şampanie într-o mână şi telefonul de pe care votează prin sms în cealaltă.

Aşa vom şti, încă din prima zi a lui 2011, cine va reprezenta România în competiţia Eurovision din Germania. Dacă în 2010 selecţia a stat sub semnul circului (şi nu ne referim la locul de desfăşurare a spectacolului!), putem spune că în acest an show-ul stă sub semnul şampaniei!

În acest timp, Germania, ţara gazdă a etapei finale a Eurovision 2011, tratează evenimentul cel puţin la fel de serios ca pe un campionat european de fotbal. Organizatorii nu au decis nici până în acest moment în ce oraş să se desfăşoare bătălia muzicală, dat fiind faptul că mai multe municipalităţi pot pune la dispoziţie infrastructura necesară spectacolelor. Printre favorite se numără Berlin, Hamburg, Dusseldorf şi Hannovra. Singura hotărâre majoră luată este cea privind calendarul: 10 şi 12 mai semifinalele, la 14 mai urmând să aibă loc finala. Germanii au devansat datele stabilite iniţial pentru sfârşitul lunii mai pentru ca Eurovision 2011 să nu se "bată" pe micile ecrane cu transmisiile în direct ale unor importante evenimente sportive din aceeaşi perioadă.

Câteva din participantele la competiţia muzicală europeană au dat deja publicităţii detalii despre selecţiile interne. Astfel, Cipru îl va trimite în Germania pe Christos Mylordos, un tânăr de 19 ani din Nicosia. Albania îşi va alege reprezentantul la 25 decembrie. În premieră, Elveţia va derula preselecţia internă pe baza voturilor internauţilor, iar Malta se confruntă cu scandaluri pe tema noului regulament intern de selecţie. Reprezentanţii televiziunii naţionale din Spania au fost avertizaţi că trebuie să obţină un rezultat satisfăcător în Germania, câtă vreme statul cheltuie 285.000 de euro pentru participarea la Eurovision, iar Andorra a anunţat că nu va participa la concurs, pentru că nu-şi permite costurile.

De asemenea, Slovenia nu ştie încă dacă are suficienţi bani pentru participare. Marea Britanie, clasată pe ultimul loc în 2010, la Oslo, îl curtează pe Mika pentru ediţia din acest an. În ţările nordice, însă, domină "euforia" Eurovision. Finlanda este în plin proces de preselecţie, Suedia a înregistrat un număr record de piese înscrise 3.852, iar Danemarca a înregistrat şi ea un record de înscrieri 663, cu 101 compoziţii mai multe decât anul trecut.

×
Subiecte în articol: antimonden