x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Hotelurile ofera si prostituate

Hotelurile ofera si prostituate

03 Aug 2004   •   00:00

ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

Ziua dorm linistite, ca niste fecioare nevinovate, iar noaptea ies la produs. Mai nou, prostituatele nu-si mai agata clientii din parcarile hotelurilor, dezvoltandu-se astfel o intreaga retea, in care sunt implicati "pestii", receptionerele si hamalii.
SIMONA ECOVOIU

S-au stilat si femeile de moravuri usoare. Ne asteptam sa le gasim, ca odinioara, in restaurante sau prin parcari. Dar cum jandarmii sunt cu ochii pe ele ca pe butelie, prostituatele au schimbat tactica. Romanul e inventiv si de cand se stie are o preocupare majora: sa fenteze legea.

Turistul venit singurel pe Litoral si care are ceva bani pe card se intereseaza de o dama de companie inca din prima seara. Cere discretie totala, caci unii sunt afaceristi cu obrazul fin. Sa vedeti, in randurile ce urmeaza, filiera naibii....

MICA PUBLICITATE. S-o luam babeste... Coboara maharul din luxoasa-i masina. De cum intra pe usa hotelului este preluat rapid de hamalul care ar fi in stare sa care o tona de bagaje pentru un bacsis in euro. Ei, dar ciubucul poate fi si mai gras, daca turistul caruia ii tropaie hormonii e ajutat sa-si gaseasca o "fetita" pentru cateva ore de nebunii. Hamalul sau "bagajistul", in termeni locali, intra in actiune...

Oricum, era pregatit, cu ziarele in buzunar. Pustiul rasfoieste presa locala si alege cateva numere de telefon, de la rubrica "Mica Publicitate". Dupa vreo juma’ de ora de incins telefonul, gaseste o tipa experta in materie si nu tocmai fitoasa. Unele dintre ele sunt studente sarace, care n-au nici dupa ce bea apa, altele nu au nimic in cap, sunt de-o prostie crasa, dar macar compenseaza cu un bust à la Pamela Anderson, iar pentru client e arhisuficient.

PLATA. Dar pana sa ajunga mandra vopsita ca o sorcova in camera de hotel, trebuie sa treaca de acritura de receptionera. Se indulceste insa rapid, dupa ce-si primeste partea care, din sursele noastre, e cam 10% din suma platita de client. Pentru orice eventualitate, ea face o copie xerox dupa buletinul prostituatei. Hamalul se alege si el cu 10%, iar "pestele" fetei nu se lasa pana nu capata 40%-50%, din cei 100 de euro pusi in joc de doritorul de senzatii tari. Restul ii revine prestatoarei, care face tot posibilul sa-si faca treaba ca la carte, pentru a fi rechemata. Turistii, indiferent de pe ce meridian vin, prefera sexul protejat. Si, culmea, nu suporta orice tip de prezervativ. Vor d-alea smechere, scumpe...

MALTRATATE. Din nefericire, au fost inregistrate numeroase cazuri in care clientul s-a trezit Lefter Popescu. De obicei, dispar ceasurile de firma, celularele bengoase sau banii. Hoata este prinsa imediat, dupa datele din buletin, inregistrate de receptionera. In situatiile grave intervine si politia, iar atunci cazul ia amploare. Sunt si prostituate incapatanate, ce refuza sa imparta banii cu "protectorii". Atunci dau de belea, deoarece clientii le maltrateaza ori nu le platesc conform tocmelii.

TRASEISTE

Drumul laturalnic Mamaia - Navodari este presarat cu zeci de traseiste. Cu fustele pana la fund si boite ca niste paparude, ele agata soferii dornici de "un scurt", in boscheti sau in masina. Aici se vehiculeaza sume mici, in jur de 200.000-300.000 lei. Cu toate acestea, "pestele" isi ia partea, care de cele mai multe ori e mai mare decat cea a protejatei. Daca nu folosesc "caciulita din plastic", clientii isi pot "imbogati" fisa de sanatate cu boli in voga, precum SIDA sau hepatita C.

Cursuri estivale - Actorie, la "Universitatea de vara"

In Neptun, cativa tineri au venit la cursurile "Universitatii de vara ANSIT" (Asociatia Nationala pentru Sprijinirea Initiativelor Tinerilor). Am mers si noi la "scoala". Tema cursului: "Educatia prin arta". Am dat peste doamna Doina Lupu, actrita la Teatrul Odeon din Capitala.

De data aceasta juca rolul profesoarei. "Cursul nu este rigid, precum sistemul educational romanesc. Nu e cu teorie, cu note, nu ii ascultam la lectie. De la bun inceput i-am incurajat pe copii sa fie originali, le-am spus sa se exprime cum simt ei pentru ca aici nimeni nu greseste. Am vrut sa ii ajutam sa se cunoasca prin teatru, sa isi dezvolte puterea de exprimare si sa capete mai multa incredere in ei", ne-a spus doamna profesoara. La ora la care am asistat, copiii au fost pusi sa exprime prin propriul corp o actiune. Un baiat a ales sa faca pe pescarul. Imediat ceilalti i s-au alaturat: "Eu sunt undita", spune o fata, "Eu sunt galeata in care pune pestele", sare un baiat, iar un altul alege sa fie momeala.

Cei cativa cursanti pareau a face parte din aceeasi gasca, pareau vechi cunostinte.

De fapt, cu totii s-au cunoscut la Neptun. Vin din orase si din medii diferite. "Cred ca lucrul impreuna i-a unit", spune Doina Lupu. Au plecat luni seara spre casele lor. Dar la Neptun vor veni si alti elevi. Pana la 13 septembrie, cand se inchide "Universitatea de vara". (Cristina Ologeanu)

LA CALD

  • ROMICA TOCIU VREA DOAR MUZICA LIVE. Intreprinzatorul particular Romica Tociu a testat ce-a testat gusturile clientilor restaurantului sau si a ajuns la o singura concluzie: muzica live este solutia! "Am avut diversi artisti invitati in clubul meu, dar cel mai bine au mers cei care au cantat "pe bune". Se vede dupa reactia publicului. De acum voi incerca sa aduc doar artisti care sunt in stare sa cante cu adevarat. Planuiesc sa-i invit in urmatoarele saptamani pe Mirabela Dauer, Sanda Ladosi si Marcel Pavel, Bosquito, Iris, Antract si altii", ne-a spus Romica, fericit ca a gasit cheia succesului. (Dana Ciobanu)

  • BERE GRATIS PREGATESTE UN NOU ALBUM. Concertele rock sunt lucru rar pe Litoral in aceasta vara, in ciuda numarului mare de admiratori ai genului amintit. Cu atat mai mult, atunci cand in statiuni isi fac aparitia trupe rock, succesul e unul garantat. Asa s-a intamplat si duminica seara, la Olimp, unde Festivalul Berii i-a adus pe scena pe baietii de la Bere Gratis. Mihai Georgescu, liderul Berii, a incalzit atmosfera cu hit-uri ale trupei sale. De la Mihai am aflat ca Bere Gratis va petrece foarte putin timp la mare, pentru ca se pregateste de inregistrarile pentru un album care va fi lansat la toamna. (Dana Ciobanu)

  • "O IUBIRE DE-O VARA" CU ANTRACT. Dupa cum se stie, melodia amintita apartine trupei A.S.I.A. Dar li se potriveste de minune celor de la Antract. Aflati pe Litoral, baietii care canta piesa "Sunt cu cucu’ gol" isi fac de cap. Solistul Paur ne-a declarat la spectacolul pe care l-a sustinut la Mamaia ca membrii trupei nu au prietene si ca sunt singuri-singurei la Marea Neagra. Dar, in culise, ce sa vezi? Surpriza! Unul dintre membrii grupului strangea in brate o satena, iar altul ii soptea ceva la ureche unei blonde de care parea foarte apropiat. (Catalina Iancu)

  • CAINELE ANDREEI BALAN A MUSCAT O CANTAREATA. Fosta "balana", actuala bruneta, si-a cumparat un Bishon latos cu prea multa personalitate. In timpul recitalului fetelor de la Shock, patrupedul a scapat din lesa Andreei si s-a infipt direct in glezna Alinei. Bishonul i-a stricat cantaretei pasii de dans, iar "victima" a tipat in gura mare dupa ajutor. (Horatiu Tudor)

    ZI DE VARA PANA-N TOAMNA

    Cel care a inventat cultura stradala

    La pescuit de sprot pe timp de furtuna

    O tabara se prapadeste pe Strada Eternitatii

    Decoratiunile rustice, in voga pe Litoral

    Cu vedere la plaja

    Litoralul azi
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden