x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Inca un bar pentru Vali Craciunescu!

Inca un bar pentru Vali Craciunescu!

17 Dec 2004   •   00:00

Ex-componentul formatiei Spitalul de Urgenta, Vali Craciunescu, s-a apucat serios de afaceri. De curand, el a devenit, alaturi de fostul basist de la Nod - Paul Voicu, co-proprietarul unui bar.

PATRON. Vali Craciunescu va canta in propriul bar
De asemenea, el n-a renuntat la localul din Piata Rosetti, unde, de cativa ani, este asociat. Artistul si-a descoperit, astfel, o noua vocatie: cea de asociat in serie. Dupa spusele sale, a investit in aceasta ultima afacere intre 15 si 25 de mii de dolari. "Daca vrei sa realizezi ceva asa cum trebuie, este neaparata nevoie sa investesti si bani", a declarat acordeonistul.

PARODIE. Chiar daca este patron, Vali Craciunescu nu sta degeaba. El munceste cot la cot cu angajatii sai. Impreuna cu asociatul sau, Paul Voicu, vor sustine si mini-concerte in club. In ceea ce priveste cariera sa muzicala, blondul acordeonist se pregateste intens pentru a-si lansa primul album solo intitulat simplu: "Soc". Acest material discografic, o parodiere a diferite melodii din repertoriul national si international, este un proiect la care Vali tanjea de multa vreme. "Inca de cand eram la Floare Albastra parodiam melodii ale formatiilor si artistilor romani si straini. Luam piese de la toata lumea: Iris, Holograf, Timpuri Noi, Cargo, Weinberger, Pasarea Colibri, pe care le interpretam intr-o maniera lautareasca foarte comica", ne-a povestit Craciunescu. Pentru acest album, acordeonistul a colaborat cu Paul Voicu, asociatul sau, cu Liuben Gordievski pentru orchestratie, cu Dana Bayer care asigura vocea, dar si cu un tenor italian, Antonio Furnari. (Adrian Vaduva)

INCEPUT
Vali Craciunescu a debutat la concursul Cantarea Romaniei. "Intreg recitalul meu a fost un esec total. Am fost nevoit sa interpretez de doua ori intreaga compozitie, pentru ca prima oara am cantat groaznic din cauza emotiilor", recunoaste acum Craciunescu. El a mai activat in Karma si Floare Albastra. In anul 1998, l-a intalnit pe Dan Helciug si au pus bazele Spitalului de Urgenta. Dupa sase ani de "Spital", Craciunescu si-a facut "externarea" si canta solo.

×
Subiecte în articol: antimonden craciunescu