x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden La 20 de ani - Silvia si "Miracolul infinit"

La 20 de ani - Silvia si "Miracolul infinit"

29 Mai 2005   •   00:00

"Nici o casa producatoare nu ma vrea, pentru ca nu sunt aducatoare de bani. Dar anul acesta voi scoate un album "Best OF". Trebuie sa existe Silvia Dumitrescu undeva pe raft in magazinele de specialitate", ne spunea artista cu doar cateva luni in urma.

  • de DANA ANDRONIE
  • Miracolul s-a implinit. Dupa 20 de ani (de activitate muzicala), Silvia Dumitrescu se lanseaza (discografic) maine, incepand cu ora 13:00, la Sala Radio. "Miracolul infinit" (best "of-ul" unei artiste revolutionare) reuneste piesele compozitorilor Doru Caplescu, Adrian Enescu, Marius Teicu, Virgil Popescu, Florin Ochescu, Marcel Dragomir, Gheorghe Marian, care au redat-o pe Silvia Dumitrescu muzicii usoare. "Vor veni compozitorii si textierii celor 19 piese de pe albumul meu aniversar. Dar nu vreau sa ma laude nimeni. Va asigur ca nu va fi o intalnire la patru ace. N-o sa lipseasca jazz-ul, dar o sa-i invit si pe colegii mei sa cante, la alegere, piesele mele", ne-a dezvaluit "sarbatorita".

    JOCUL CU SCENA. Pe lista invitatilor (lunga cat o zi de post) figureaza nume grele ale muzicii, precum Mirabela Dauer, Angela Similea, Corina Chiriac, dar si starlete, precum Alina Sorescu, Axxa si Autentic. Casa de productie care a indraznit sa o scoata din nou pe piata pe Silvia Dumitrescu (dupa sase ani de absenta) este "guvernata" de Radiodifuziunea Romana. Casele private nu s-au ingramadit sa investeasca intr-un artist de valoare. Daca au Salam, Minune, Guta, Vijelie, Silvia Dumitrescu nu le mai tine de foame... Desi multa lume vrea sa mai "consume" si altceva. De calitate. "Pentru mine, scena este o joaca. Gata, mi-am facut toate temele si sunt libera sa fac ce vreau. La varsta la care trebuia sa ma joc, studiam pianul, iar acum cand am timp liber cred ca e cazul sa ma joc". Din pacate, Silvia o face doar in baruri, unde se rasfata cu jazz, si nu pe scene mari. Din bun-simt s-a retras din competitie: "Nu vreau sa fiu bagata in aceeasi oala cu Florin Salam, Adrian de Vito, fost Minune, sau Vali Vijelie. Incet-incet, a inceput sa se ingusteze felia mea". Totusi sa nu uitam ca exista "Miracolul infinit". Al Silviei Dumitrescu.

    ×
    Subiecte în articol: antimonden silvia