x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoral 2004 - Coranul este la mare cautare

Litoral 2004 - Coranul este la mare cautare

13 Iul 2004   •   00:00

In statiuni, VIP-urile isi lipesc nasul de vitrinele care expun parfumuri si haine de lux, trecand insa indiferente pe langa standul de carti. Comerciantii isi scot parleala vanzand CD-uri cu manele si vederi deocheate.

SIMONA ECOVOIU, MIRUNA MIHALCEA

Nu toti tarabagiii din Mamaia sunt multumiti. De pilda, o femeie dintr-o bucata a constatat ca vedetele trec indiferente pe langa standurile cu carti. Doar interpretul Mihai Traistariu, ex-Valahia, a scos din buzunar suma de 171.000 de lei pentru a cumpara culmea, nu Biblia (care lipseste cu desavarsire pe Litoral), ci Coranul. La sectiunea CD-uri, am gasit un comerciant satisfacut, care incaseaza zilnic 3-4 milioane de lei. Tot manelele sunt in top, doar vedeta difera. Daca anul trecut Adi Minune se vindea ca painea calda, acum, Liviu Guta si Daniela Gyorfi se epuizeaza cat ai clipi. Cat priveste vederile, cea mai mare parte nu reprezinta altceva decat imagini perverse cu mesaje pe masura.

DEX-UL SI CIRESARII. De trei ani, de cand le comercializeaza, vanzatorii n-au prea intalnit vedete interesate de titlurile cartilor: "Unii solisti nici voce n-au, ii rezolva computerul, ce sa mai vorbim sa cumpere o carte! Sunt fitosi, n-au ei timp si nici chef sa-si imbogateasca cultura generala. Mai zilele trecute, Cabral si Pepe au trecut pe langa stand, dar s-au comportat de parca n-ar fi existat... Doar Mihai Traistariu a rasfoit, dupa care a si cumparat Coranul, la mare cautare anul acesta". In rest, turistii solicita scrierile lui Paulo Coelho, DEX-ul, "Ciresarii" (reeditat) sau publicatii mai usurele, precum integramele.

"TOP RUSINICA". Oricat de mari ar fi preturile la CD-uri, tot se vand, cand de pe coperta zambesc nume celebre. Manelele sunt la mare cautare, cu Liviu Guta si Daniela Gyorfi in frunte. Albumul care aduce cele mai mari vanzari fiind "De ce ma minti?". Uite asa, Copilul Minune va trebui sa-i paseze coroana de rege al manelelor colegului de breasla, Liviu Guta. Cerere mare mai au Gheorghe Zamfir si cantecele de petrecere ale lui Nelu Ploiesteanu. In "Top Rusinica", cu cele mai slabe vanzari, se afla Proconsul, Nicu Alifantis si Anastasia Lazariuc: "Andreea Banica m-a intrebat de albumul ei, iar fotbalistul Ianis Zicu a plecat cu un brat de casete cu manele. In general, familistii se orienteaza mai mult catre CD-urile cu muzica pentru copii, iar strainii vor O-Zone. Un turist neamt a dat 6 milioane de lei numai pe casete cu muzica moldovenilor. Cei mai bine imbracati cumpara jazz si muzica clasica", povesteste Ionica, vanzatoare cu experienta de Litoral.

VEDERI CU BULINA. Ei, cand am ajuns la taraba cu vederi, pentru cei dragi, surpriza! Majoritatea erau nuduri, decupate parca din revistele pentru adulti. De mesaje nici nu mai pomenim, ca ai impresia ca esti la linia fierbinte. Ne-a socat insa o vedere cu o minora despuiata, care trona pe taraba. Dar cine le cumpara? "Pensionarii nu mai scot bani din buzunar pentru vederi, desi nu sar de 8.000 de lei bucata. Noroc cu strainii, ca ne facem si noi vanzare! Dar ei nu trimit acasa vederi porcoase, ci doar imagini din statiuni", ne-a marturisit un "afacerist".

FARA CARTE
"Unii solisti nici voce n-au, ii rezolva computerul, ce sa mai vorbim sa cumpere o carte! Sunt fitosi, n-au ei timp si nici chef sa-si imbogateasca cultura generala. Mai zilele trecute, Cabral si Pepe au trecut pe langa stand, dar s-au comportat de parca n-ar fi existat... Doar Mihai Traistariu a rasfoit, dupa care a si cumparat Coranul, la mare cautare anul acesta" - O vanzatoare de carti

Zgabercea vrea sa aiba O-Zone

Dupa succesul international inregistrat de trupa O-Zone, Cristi Zgabercea, presedintele Comisiei de Organizare si Desfasurare a Festivalului Mamaia 2004, ii cauta innebunit pe moldoveni. Sansele ca ei sa urce pe scena Teatrului de Vara sunt insa foarte mici. Pana-n luna octombrie sunt ocupati cu spectacole. (Simona Ecovoiu)

CINE CU CINE

Monica, fosta componenta a trupei Angels, a venit la mare impreuna cu iubitul ei Razvan, solistul trupei Kosovo. Ei au impresia ca sunt urmariti de ghinion, caci de fiecare data cand vor sa faca plaja, apar nori grei pe cer. Asa ca s-au asezat pe nisip imbracati cu pulovere si blugi. Dupa cinci ani de amor nebun, ei intentioneaza sa se casatoreasca si sa-si construiasca o vila. (Simona Ecovoiu)

COCKTAIL

  • Un spectacol de la malul marii, intitulat sugestiv "Prieteni si dusmani", ii are ca protagonisti pe Nico, Andreea si Axinte (Florin Petrescu de la Vacanta Mare). Iata ca nu numai manelistii au dusmani.
  • Jojo s-a amuzat citind "Totul despre sex", revista condusa de Bebe Mihaescu. Acum, ca blondina s-a logodit cu fratele Monicai Anghel, s-o fi gandit ca are nevoie de consiliere. Nici nu se putea un moment mai potrivit ca sexologul sa-i ceara lui Jojo numarul de telefon. Ne intrebam: oare ce vrea sa mai afle Bebe Mihaescu despre sex?
  • Ion si Ion Ion Tiriac au fost la Mamaia. Juniorul cu Ileana. Seniorul cu bodyguarzii si fara Andreea Marin.
  • Minodora, cu al ei Arab, se afla de cateva zile pe Litoral. Degeaba au batut in lung si-n lat magazinele, ca n-au gasit nimic de cumparat si au ramas cu banii la ciorap. Nu-i nimic, zilele n-au intrat in sac.
  • Nicoleta a venit lucioasa de acasa. Adica, cu bronzul pe ea. A stat sa se prajeasca la solar, chiar inainte de a pleca cu Teo in Olimp. S-a asigurat ca nu va face nota discordanta cu ceilalti colegi de breasla care sunt deja "colorati". In rest, munca si iar munca. Are spectacole cu Laguna si nici Pro TV-ul nu o lasa sa respire. Noroc cu Dinu Maxer care ii mai da o gura de... aer. (Catalina Iancu)
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden n-au