x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Litoralul azi - 3 august 2004

Litoralul azi - 3 august 2004

03 Aug 2004   •   00:00
Litoralul azi  -  3 august 2004

METEO. Vremea va fi frumoasa, cu cer variabil. Maximele vor fi cuprinse intre 27 si 29°C, iar minimele intre 16 si 18°C. Temperatura apei marii va fi de 22… 24°C.

VESELIE. Corpul de Balet si Orchestra Fantasio va ofera, incepand de la ora 21:00, un spectacol extraordinar la Teatrul de vara din Neptun.

  • Apa marii va fi tocmai buna de baie. Numai ca norii s-ar putea sa isi faca de cap. Dar nu prea mult, asa ca veti avea ocazia sa va bronzati printre cei cativa norisori razleti. Copiii se vor bucura astazi de ceva valuri, dupa cateva zile bune, in care marea a fost extrem de linistita. Atentie mare la portiunile cu pietris!

  • Nici in Mamaia hotii nu au liniste. Jandarmii care asigura ordinea si linistea publica au dat pana in prezent 52 de amenzi contraventionale, in valoare totala de 50 de milioane de lei. Tot la capitolul bilant, jandarmii au legitimat peste 1.000 de persoane, au dat 154 de avertizari scrise si verbale. Cea mai amuzanta "captura" a jandarmilor: doi indivizi care au furat o geanta de voiaj.

  • Plimbare pe mare cu iahtul Zapp. Vizitatorii celor trei centre Zapp NextOffice din Mamaia pot sa-si verifice gratuit e-mailul, sa acceseze Internetul, sa efectueze convorbiri telefonice si, in plus, isi pot activa un cont propriu de e-mail in portalul www.zappmobile.ro. Fiecare turist participant la promotia "Ia-ti birou cu vedere la mare" si care isi face o casuta de e-mail in portalul Zappmobile.ro este inscris automat in concurs si poate castiga doua locuri pe iahtul Zapp pentru o croaziera pe mare.

  • Hotii de pe Litoral nu au timp de vacanta. Politistii din cadrul Politiei Transporturi Constanta se confrunta zilnic cu reclamatii. Paratii: hotii de fiare vechi. Zonele vizate cu preponderenta sunt cele de depozitare a materialelor feroase si triajele CFR, aici stationand garnituri incarcate cu fier. Cea mai recenta lovitura a hotilor de fier vechi a dus la disparitia unor componente ale sistemelor de franare si de siguranta a vagoanelor unui tren de marfa.

  • Atentie de unde mancati in Eforie! Inspectorii OPC isi intensifica raidurile in Eforie Nord. Intr-o singura zi, ei au amendat 16 agenti economici pentru deficiente igienico-sanitare, pentru etichetarea defectuoasa sau afisarea informatiilor obligatorii despre produse, pentru comercializarea unor produse cu termenele de garantie modificate. Valoarea totala a amenzilor se ridica la suma de 60 milioane de lei. Temporar, a fost inchisa o rotiserie din Eforie Nord, unde s-a constatat ca spatiul in care se desfasura activitatea nu era igienizat si nu exista nici o sursa de apa calda.

  • Desi statiunea nu este plina ochi, iar calitatea serviciilor de cele mai multe ori lasa de dorit, nici marea nu le ofera turistilor prea multe bucurii. Pe mal, turistii se impleticesc de alge. Iar cei care se avanta mai departe vor avea surpriza ca atunci cand vor incepe sa inoate, de brate sa li se agate tot felul de alge. Acesta se adauga calitatii nisipului, care mai mult este pietris pe alocuri.

  • Casa de Cultura din Mangalia se confrunta cu o situatie mai ciudata. Din cladire s-au furat mai multe componente electronice si aparatura de sonorizare. S-au evaporat: un microfon, o statie de amplificare, un difuzor. Valoarea pagubei estimate de catre conducerea Casei de Cultura se ridica la suma de 45 de milioane de lei.

    CUM NE DISTRAM

  • CONSTANTA. Daca vreti si azi sa vedeti un film, puteti merge la Cinema Dacia din Constanta, unde ruleaza productia americana "Justitiarul". Aveti de ales sa mergeti intre orele 12:00-14:00, adica fix atunci cand exploziile solare sunt intense. Sau de la 16:00, 18:00, 20:00.

  • MANGALIA. Chiar daca este vacanta trebuie satisfacuta si nevoia de cultura, de frumos. Puteti merge la Salonul Expozitional "President" din Mangalia. Centrul Roman de Afaceri "Marea Neagra" prezinta o noua expozitie de pictura semnata Lidia Nicolae. Absolventa Facultatii de Arte Plastice din Bucuresti tocmai si-a adus operele la malul marii. Lucrarile expuse sunt realizate in ulei si in culori acrilice. Pe langa pictura vor mai fi expuse si ilustratii de carte. Alina Nicolae, membra a Uniunii Artistilor Plastici - filiala Ploiesti, are o serie de lucrari in colectii publice in tara si in strainatate (SUA, Canada, Germania, Israel, Anglia, Franta, Turcia, Danemarca, Belgia). Expozitia este deschisa timp de doua saptamani.

  • NEPTUN. Teatrul de vara din Neptun va fi, in aceasta seara, de la ora 21:00, gazda unui spectacol de exceptie. "Ambulanta veseliei", prezentat de Teatrul de Revista "Fantasio". Spectacolul-revista muzicala este semnat de Dan Mihaescu, Aurel Manolache, Dumitru Lupu, Carmen Aldea Vlad, Gelu Manolache, Ciupi Radulescu, Florin Pretorian, Laurentiu Vlad. Veti asista la un spectacol de balet - protagonisti: membrii corpului de balet "Fantasio", coregrafie - Milidi Tataru. Iar muzica este asigurata de orchestra de concert "Fantasio" - dirijor Dumitrica Lupu. Regia artistica este semnata de Ion Drugan. Printre participanti se numara si Ileana Sipoteanu, Maria Lup, Alina Caramitru, Mirela Pana, Florian Jurca, Sorin Mocanu, Laurentiu Vlad, Fane Glinta.

  • JUPITER. Cei mai cautati "banditi" ai pupitrului de mixaj vor fi la "Bandido Paradis Club" din Jupiter. Sub sigla "Costmoon events 2004" vor "presta": DJ Cat Solo, DJ Dope, DJ Blue (ambii din Los Angeles), DJ Erc B Young si DJ George Anthoby (amandoi din Amsterdam).
  • ×
    Subiecte în articol: antimonden