x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume...

Lume, lume...

de Raluca Grintescu    |    29 Apr 2006   •   00:00
Lume, lume...

Cosmetice pentru Cartea Recordurilor

O firma japoneza de cosmetice a realizat trei panouri publicitare de o marime impresionanta (27.225 m2) pentru a intra in Cartea Recordurilor. Gigantica fotografie, realizata din 2.100 de coli de hartie, a fost amplasata pe acoperisul expozitiei Pacifico Yokohama, Tokyo.

Fasolea fara gaze

O echipa de cercetatori de la Universitatea Simon Bolivar din Caracas, condusa de Marisela Granito, a reusit sa identifice doua tipuri de bacterii, Lactobacillus casei si Lactobacillus plantarum, cu care fasolea poate fi tratata astfel incat sa cauzeze cat mai putine neplaceri celor care le consuma, cat si celor din jurul acestora.

Preocupare - Capul mafiei siciliene asculta "Nasul"

Bernardo Provenzano, seful suprem al mafiei siciliene arestat la 11 aprilie dupa 43 de ani de cautari, asculta coloana sonora originala a filmului "Nasul" la un mic radiocasetofon gasit de anchetatori in ultima sa ascunzatoare. Mafiotul asculta insa melodiile la casti, pentru ca nici un zgomot sa nu poata fi auzit din exterior. In ascunzatoare se aflau, de asemenea, trei casete cu celebri cantareti italieni si una cu spaniolul Julio Iglesias.

Paris - Un spaniol impaiat din secolul al XIX-lea

Corpul unui barbat de origine spaniola, impaiat ca un animal de un taxidermist parizian la inceputul secolului al XIX-lea, a fost expus pentru o scurta perioada de timp in fata presei la Muzeul Allard de Montbrison. Este vorba de "singurul european despre care se stie ca a fost conservat astfel", a declarat curatorul muzeului, Henri Pailler. Cadavrul impaiat se afla de peste 150 de ani intr-un modest sicriu din lemn in acest muzeu care a fost candva locuinta unui bogat aristocrat. Capacul sicriului a fost ridicat in mod exceptional la cererea unui jurnalist catalan care efectueaza o ancheta despre soldatii spanioli facuti prizonieri incepand din 1809 de Napoleon, dupa invadarea peninsulei iberice.

Inventie - Cerneala temporara pentru tatuaje

Cei care isi doresc sa se tatueze, dar se tem de faptul ca mai tarziu ar putea regreta acest lucru, nu vor mai avea motive pentru care sa evite intrarea intr-un salon de tatuaje. La inceputul anului viitor, in SUA, specialistii in tatuaje vor avea la dispozitie cerneala temporara care va putea fi inlaturata cu usurinta de pe piele, oricand doreste purtatorul tatuajului. Compania americana Freedom-2 este cea care va introduce noua gama de vopsele, care se pare ca vor fi mai putin nocive pentru piele si mult mai usor de inlaturat. In prezent, saloanele de tatuaje folosesc negru de fum, saruri metalice si alte substante folosite la imprimante sau la vopsitul masinilor.

Traumatizata - Iarta-ne, Sharon Stone!

Sharon Stone a castigat lupta cu cotidianul britanic Daily Mirror, care s-a obligat sa-i plateasca o suma substantiala drept daune morale si i-a inaintat in mod formal scuze dupa ce a publicat un articol in care insinua ca actrita nu ar fi o mama buna, pentru ca si-a lasat copilul in masina pe perioada cat ar fi stat intr-un restaurant pentru a lua o cina romantica alaturi de un barbat. Actrita a dat in judecata tabloidul britanic care a publicat informatia ca aceasta si-a lasat copilul sa doarma pe bancheta din spate a masinii in timp ce lua cina in compania "unui barbat misterios" la restaurantul de lux Ivy. Avocatul actritei, Rupert Grey, a sustinut in instanta ca aceste articole insinuau ca starul din "Basic Instinct" nu este o mama buna si a precizat ca fiul acesteia a fost traumatizat de paparazzi, care au surprins instantaneele publicate de Daily Mirror.
×
Subiecte în articol: antimonden