x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume, lume... / Pe urmele culorilor, in Germania

Lume, lume... / Pe urmele culorilor, in Germania

21 Apr 2006   •   00:00

A nascut din nou in salvare


Maria Duarte (35 de ani), din Portugalia, a nascut pentru a doua oara in masina salvarii, informeaza "Jornal de Noticias". Femeia era pe drum spre maternitatea din Vila Real (400 km nord-est de Lisabona) cand a intrat in travaliu. Maria a mai nascut in conditii similare in urma cu zece ani o alta fetita.

Interzis - Fara studente in Playboy


Universitatea Baylor din Waco, SUA, care se autoproclama "cel mai mare colegiu baptist din lume", a amenintat ca va pedepsi studentele care vor poza in Playboy, transmite Reuters. Fotografii revistei au venit la Universitatea Baylor pentru a cauta modele pentru un pictorial despre participantele la Conferinta de atletism a Colegiului Big 12, la care s-a inscris si universitatea sus-mentionata. Un responsabil al Universitatii Baylor a trimis cate un e-mail studentelor prin care le avertiza ca "oricine se va «asocia» cu Playboy va primi o grava sanctiune". La Universitatea Baylor, cunoscuta pentru caracterul ei conservator, dansul a fost interzis in campus pana acum 10 ani.

Licitatie - 226.000 de dolari pentru Lennon


Un caiet de exercitii scolare care contine ganduri, desene si poeme ale lui John Lennon a fost vandut pentru 126.500 de lire sterline (226.000 de dolari) unui colectionar privat american in cadrul unei licitatii organizate la Londra, la Muzeul Madame Tussaud’s, relateaza Reuters. Caietul intitulat "Antologia Mea" dateaza din perioada cand fostul component al trupei Beatles avea 12 ani si contine un desen care ilustreaza primul vers al unui poem semnat de Lewis Carrol, "The Walrus and the Carpenter". Lennon a recunoscut ulterior ca acest poem a fost o sursa de inspiratie pentru piesa "I Am The Walrus" din 1967. Caietul a fost pastrat de fostul profesor de engleza al lui Lennon, Lancelot Burrows, cel care l-a incurajat sa-si aprofundeze pasiunea pentru poezie, arta si muzica.

Serbia - Campionat de mers de-a busilea


O fetita de doar zece luni a castigat campionatul national de mers de-a busilea din Serbia, relateaza Rompres. Olivera Nedjela a castigat cea de-a doua competitie de acest gen organizata anual in Serbia, dupa ce a reusit sa parcurga traseul de patru metri in 8,6 secunde. La 40 de secunde in urma sa a sosit Marko Spasic, un baietel de un an si o luna, care se pare ca a fost mai interesat de pozatul pentru fotografi decat de castigarea competitiei. El s-a oprit de mai multe ori pe parcursul traseului, pentru a zambi catre necunoscutii inarmati cu blitz-uri.

Cipru - Cel mai lung lant din sutiene


Femeile din Cipru spera sa formeze cel mai lung lant din sutiene din lume, avand doua scopuri: intrarea in Cartea Recordurilor si atragerea atentiei opiniei publice asupra cancerului mamar, transmite Reuters. Organizatorii ciprioti, englezi si olandezi spera sa stranga cel putin 100.000 de sutiene pana la 30 aprilie, pentru a bate recordul detinut de Singapore (79.000 de sutiene) si sa formeze un lant de 90 de kilometri. Cancerul mamar ucide anual cam 400.000 de femei din lumea intreaga, mai ales dintre cele cu varste de peste 50 de ani. Este foarte important ca femeile sa descopere aceasta boala la timp pentru ca sansele de supravietuire sa fie cat mai mari.

Confuzie - Sperietoarea de ciori parea un cadavru


Doi adolescenti din Germania au pus in alerta politia locala dupa ce au confundat o sperietoare de ciori cu un cadavru, relateaza Rompres. Hermann Alditz, 15 ani, si Johann Schneider, 16 ani, au dat nas in nas cu momaia de paie, imbracata in haine barbatesti si cu o punga de plastic peste cap, dupa ce s-au aventurat in privinta unui vecin. Mult prea speriati pentru a-l chestiona pe proprietar in privinta barbatului "mort", cei doi tineri au sunat la politie si au anuntat ca au gasit un cadavru. Politistii au ajuns imediat la fata locului, insa doar pentru a descoperi ca ceea ce s-a crezut a fi corpul neinsufletit al unei persoane nu era decat o simpla sperietoare de ciori.

Muza - Inspiratia vine din cusca


Un dramaturg francez s-a inchis intr-o cusca la gradina zoologica din Amiens pentru cateva ore in fiecare zi, pentru a gasi inspiratia necesara scrierii unei piese de teatru despre ursii panda, transmite AFP. Norbert Aboudarham, 57 de ani, a scris in cusca sa in fiecare zi, de la ora 7.00 GMT la ora 17.00 GMT, actele piesei sale de teatru "Degetele mari ale ursului panda", a treia parte dintr-o serie care a debutat in 2002. In cusca sa, situata intre cea a ratonilor, cea a ursilor panda si cea a lupilor, scriitorul si-a adus o masuta din paie si un bustean care i-a servit drept scaun. Artistul a avut la dispozitie un laptop conectat la internet si un telefon mobil. Scriitorul a comunicat cu vizitatorii numai prin mesaje scrise. Pentru a scrie "despre univers, trebuie sa traiesti intr-o cusca mai mica decat universul", a explicat el. "Sunt epuizat pentru ca sunt foarte solicitat. Este mult mai obositor decat mi-am imaginat", a spus autorul, care a terminat piesa de teatru joi.


Pe urmele culorilor, in Germania


Maine se deschide la Rathenow (estul Germaniei) o expozitie florala. Avand tema "Pe urmele culorilor", "spectacolul" florilor poate fi "vizionat" pana la 15 octombrie. Pentru a preintampina expozitia, zidurile au fost pictate cu motive florale in culori vii.
×
Subiecte în articol: antimonden