x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Lume…lume…

Lume…lume…

06 Feb 2005   •   00:00

7 februarie 2005
Triatlon cu bananele in spinare In Insla de Pasqua - Chile are loc in fiecare an o cursa internationala de triatlon, cu ocazia Festivalului de folclor Rapanu. Una dintre probele concursului este fuga cu un ciorchine de banane in jurul vulcanului Rano Raraku.

Politistii cautau marijuana si au gasit monede

O echipa de politisti din Miami a gasit ingropata intr-o ferma din sudul orasului o cutie in care se astepta sa fie marijuana. Spre surprinderea lor, cutia continea 3,6 milioane de monede furate in decembrie. Valoarea acestora se ridica la aproximativ 200.000 de dolari.

Simulare - 90 de zile inchisoare pentru o criza cardiaca

Un american fara locuinta are obiceiul de a se preface bolnav pentru a nu plati nota la restaurant. "Trucul" preferat al lui Elias I. Elias (54 de ani) este… infarctul, informeaza Rompres. Autoritatile din Washington, au precizat ca dupa ce se ospata bine, Elias simula probleme respiratorii si o criza cardiaca in momentul in care i se prezenta nota de plata. El era condus atunci la spital, dar reusea mereu sa fuga inainte de sosirea politiei. Pentru repetatele simulari, barbatul a fost condamnat la 90 de zile de inchisoare.

Stiinta - Ne mutam pe Marte

In timp ce pe Pamant, incalzirea globala este un adevarat flagel, pe Marte este "mana cereasca". Oamenii de stiinta de la Centrul de Cercetare Ames apartinand NASA, de langa Mountain View (California) propun folosirea unor substante gazoase pe baza de fluor care se regasesc pe suprafata planetei Marte si care ar favoriza inceperea procesului de incalzire. Astfel se doreste transformarea acesteia intr-o planeta pe care viata ar fi posibila si care ar putea fi colonizata in viitor.

Comunicare - Telefon pentru morti

Un german a inventat un telefon prin care poate "vorbi" cu mama sa aflata… pe lumea cealalta. Juergen Broether spune ca a creat acest sistem (telefon plus difuzor ingropat langa sicriu) deoarece simtea nevoia sa comunice cu mama sa, insa se simtea jenat de trecatori. Pretul unui aparat este de aproximativ 2 dolari.

Lege - Sarutul in public, interzis celibatarilor

Guvernul indonezian a adoptat o hotarare potrivit careia cuplurile necesatorite nu au voie sa se sarute in public. De asemenea, politia are voie intre in casele unde se banuieste ca locuiesc concubinii, iar daca "zvonul" este confirmat, cei doi iubiti sunt amendati. In functie de "infractiune", cea mai mare suma este de 300 milioane de rupii (40.000 de dolari), dar se poate ajunge si la 10 ani de inchisoare. Potrivit reprezentantilor guvernului, aceasta masura a fost luata pentru a se stopa fenomenul pornografic din Indonezia.

Disparitie - Au furat dricul

Un dric a fost furat chiar in timpul unei ceremonii funerare desfasurate intr-o biserica din Tremeven (vestul Frantei). Disparitia carului morturar a fost constatata abia la sfarsitul slujbei, cand angajatii de la pompele funebre se pregateau sa il inhumeze pe defunct. Politistii au mult de lucru in acest caz deoarece nu exista nici un martor ocular.

Fantezie - Joc erotic cu periuta de dinti

Un tanar din Rusia a ajuns la spital, dupa ce a incercat, impreuna cu prietena sa, un joc erotic mai putin obisnuit. Moscovitul de 25 de ani a declarat ca iubita lui i-a introdus in anus periuta de dinti electrica si apoi a pornit-o. Nu se stie cum, dar "vibratorul artizanal" s-a rupt, iar cei doi nu au mai avut cum sa-l scoata. Nici medicii nu i-au fost prea mult de ajutor, intrucat nu aveau instrumentarul necesar acestei actiuni inedite. Asa incat, s-au ocupat de problema cei de la "Interventii speciale".

Inventiv - Cum sa furi un ceas de 40.000 de dolari

Un hot a reusit sa subtilizeze un ceas Rolex in valoare de 40.000 de dolari dintr-un magazin din Milano, folosindu-se de legea anti-fumat. Barbatul a intrat, a pus ochii pe ceas si a vrut sa-l cumpere. Numai ca, din pacate, "nu avea suma" in euro, ci in "alta moneda". Bucuros ca va face o vanzare "babana", comerciantul a sunat la banca pentru a se informa cum se poate face, totusi, plata. Intre timp, hotul si-a aprins o tigara, iar dupa ce a fost atentionat de vanzator ca nu se fumeaza in magazin, barbatul a plecat. Cu ceas cu tot.

Licitatie - Un "Muschetar" de 7 milioane de dolari

Portretul unui curajos muschetar scotandu-si sabia din teaca, semnat de Pablo Picasso va fi scos la licitatie astazi, la Londra, la Christie’s. "Man with Sword" ("Barbatul cu sabie") face parte dintr-o serie de tablouri reprezentand muschetari si cavaleri si s-a "nascut" dupa ce Picasso a citit romanul "Cei trei muschetari" al lui Dumas. Panza este estimata la 4-6 milioane de dolari, dar specialistii spun ca ea poate aduce peste 7 milioane de dolari. Alaturi de "Muschetar", in licitatie vor mai intra alte opt capodopere ale lui Picasso, estimate si acestea la peste 10 milioane de dolari. (Florina Zainescu)
×
Subiecte în articol: antimonden dolari