x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Michael Douglas, dezvăluiri la Cannes: „Oamenii nu ştiu cât de greu mi-a fost să mă compar cu tatăl meu”

Michael Douglas, dezvăluiri la Cannes: „Oamenii nu ştiu cât de greu mi-a fost să mă compar cu tatăl meu”

de Redacția Jurnalul    |    19 Mai 2023   •   18:45
Michael Douglas, dezvăluiri la Cannes: „Oamenii nu ştiu cât de greu mi-a fost să mă compar cu tatăl meu”
Sursa foto: Hepta

Celebrul actor american Michael Douglas a făcut dezvăluiri la festivalul de la Cannes despre unele dintre filmele în care a jucat de-a lungul carierei sale.

„Am o legătură specială cu festivalul de film de la Cannes, pentru că tatăl meu, după ce a divorţat de mama mea când aveam 6 ani, a cunoscut-o aici pe mama mea vitregă, care m-a crescut timp de 63 de ani. Apoi am revenit aici de cinci ori, prima dată cu Sindromul China şi ultima dată cu Liberace. Aşa că sunt onorat să primesc acest premiu.

Când l-am produs pe primul, filmam la Străzile din San Francisco. Cheia succesului a fost ideea de a filma într-un adevărat spital de psihiatrie, pentru că acolo am găsit un medic care i-a făcut pe actori să participe la terapie de grup cu pacienţi adevăraţi. Şi să ne gândim că filmul, care a primit 9 nominalizări şi 5 Oscaruri, a fost respins de toate studiourile. Am început să produc pentru că oamenii nu ştiu cât de greu mi-a fost să mă compar cu tatăl meu Kirk şi abia când am câştigat Oscarul pentru 'Wall Street' m-am gândit că pot să ies din umbra lui", a spus acesta. 

Michael Douglas are 78 de ani și a apărut pe covorul roșu de la Cannes altături de soția sa, actrița Catherine Zeta-Jones, și fiica sa, Carys Douglas. El a primit premiul Palme d’Or pentru întreaga carieră. 

El a vorbit și despre controversatul film Basic Instinct, unde a jucat alături de Sharon Stone.

"Încă îmi amintesc de cât de şocaţi au fost oamenii la premieră, văzând scenele de sex proiectate pe acel ecran gigant. O mare parte din merit îi aparţine lui Sharon Stone. Eu şi Paul Verhoeven am ales-o după ce am audiat zeci de actriţe, care renunţau atunci când Paul menţiona că în film vor fi scene de sex. La acea vreme nu exista niciun intimate coach care să configureze scenele de sex, aşa că Sharon şi cu mine ne-am apucat să le repetăm ca pe o coregrafie, căzând de acord unde voi pune mâna eu şi unde va punea mâinile ea. În film păream copleşiţi de pasiune, dar tot ce se vedea era doar rezultatul unei munci asidue", povestește actorul.

Însă nu a uitat nici de Atracție Fatală, unde parteneră i-a fost Glenn Closse.

"S-a născut dintr-o idee simplă: care este cel mai rău coşmar care ţi s-ar putea întâmpla dacă ţi-ai înşela soţia?. Şi totuşi, nu toată lumea a avut aceeaşi reacţie privindu-l: Am fost la premiera în SUA şi după scena în care personajul meu înşală şi apoi şifonează lenjeria de pat de parcă ar fi dormit acasă, oamenii din sală au râs. Producătorul mi-a şoptit la ureche: vezi, publicul te-a iertat deja. Situaţia a fost total diferită în Europa, unde filmul a generat o adevărată dezbatere", explică Douglas, potrivit Rador. 

Michael Douglas a obținut două premii Oscar pentru Zbor deasupra unui cuib de cuci şi Wall Street

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

×
Subiecte în articol: michael douglas cannes