x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden "MILLION MILES" A FOST FILMAT ÎN ROMÂNIA/Reamonn are videoclip românesc

"MILLION MILES" A FOST FILMAT ÎN ROMÂNIA/Reamonn are videoclip românesc

de Dana Cobuz    |    22 Feb 2009   •   00:00
"MILLION MILES" A FOST FILMAT ÎN ROMÂNIA/Reamonn are videoclip românesc

Fă-ţi vara sanie şi iarna căruţă. Sau dacă nu căruţă, măcar un videoclip frumos. Aşa s-or fi gândit şi băieţii din trupa Reamonn când şi-au făcut bagajele pentru România înainte de Crăciun.



Scopul şi durata vizitei? Filmarea videoclipului pentru piesa "Million Miles", care s-a făcut în decorul natural al zonei Bâlea - Transfăgărăşan, timp de trei zile. Protagoniştii s-au adunat din lumea întreagă: Regizorul Elliott Lester şi echipa lui au venit din Los Angeles, reprezentantul Universal Music a luat din New York avionul spre România, iar băieţii din trupa Reamonn au sosit la Bâlea, via Sibiu, din Germania. Lor li s-au alăturat cei din echipa casei de producţie Bobina Film.

CU PIANUL LA ÎNĂLŢIME.
Filmarea în decorurile naturale înzăpezite ale Carpaţilor a fost destul de dificilă, acesta fiind un motiv pentru care a durat trei zile. În plus, regizorul Elliott Lester (cunoscut şi pentru videoclipul "30 seconds to Mars") a ţinut la eticheta perfecţiunii. În viziunea lui, una dintre provocările lansate echipei şi interpreţilor a fost urcarea pianului şi a celorlalte instrumente la locul filmării, aflat la 2.000 de metri altitudine. Reamonn merita un videoclip nou pe măsura succeselor anterioare: "Supergirl", "Tonight", "Through the Eyes of a Child". Înfiinţată în 1999 în Germania, Reamonn a rupt topurile anului 2000 cu hitul "Supergirl" şi a cântat cu casele închise în aproape toate concertele din turneul "Tuesday", susţinut pentru promovarea albumului cu acelaşi nume, care a câştigat şi un disc de platină. Au urmat turnee în mai multe ţări europene şi apariţii live alături de cântăreţi de top, precum Bon Jovi, Robbie Williams, AHA sau Santana. "Million Miles" este ultimul single al formaţiei, lansat de Valentine's Day şi totodată dă numele turneului pe care formaţia îl susţine în 2009.

Trupa Reamonn a mai fost prezentă în România şi pentru a susţine un concert în cadrul festivalului Best Fest din 2007, dar şi pentru un recital de Revelion, la Sibiu, în 2008. Solistul trupei, Rea Garvey, are însă o legătură mult mai directă cu ţara noastră, fiind căsătorit cu o româncă originară din Cluj. Josephine s-a stabilit în Germania acum 18 ani şi lucra la casa de producţie care avea contract cu Reamonn. În 2002 s-a căsătorit cu Rea şi a devenit şi managerul trupei. Rea şi Josephine au o fetiţă, Aamor, care a învăţat română de la mama ei. Deşi a făcut câteva vizite private în România, pentru a vizita familia soţiei sale, Rea Garvey nu a învăţat decât câteva replici în limba română.

×
Subiecte în articol: antimonden